Dave se je v Leipzigu zahvalil zdravnikom in družini, ki so mu pomagali pri okrevanju. Foto: EPA
Dave se je v Leipzigu zahvalil zdravnikom in družini, ki so mu pomagali pri okrevanju. Foto: EPA

Zasedba je morala zaradi operacije pevca Dava Gahana, ki so mu morali z mehurja odstraniti maligni tumor, maja in v začetku junija odpovedati več kot deset koncertov po Evropi, tudi tista dva v Beogradu in Zagrebu, kamor je nameravalo "romati" tudi kar nekaj Slovencev.

Pridejo najverjetneje jeseni
Agencija Lupa, organizator dogodka, je zdaj sporočila, da bo kultna britanska zasedba v novi zagrebški dvorani Arena vendarle razveselila zbrano množico. Datum še ni znan, po nekaterih govoricah pa bodo Zagreb "ogreli" jeseni, zato vsem, ki imate morda v predalih spravljene vstopnice, sporočajo, da jih ne vržete stran ali menjate za kakšen drug dogodek.

Niso pa imela vsa mesta takšne sreče, saj se bodo za "dozo" glasbe Depeche Mode morali, vsaj za letos, pod nosom obrisati v Beogradu, Atenah, Carigradu, Bukarešti, Sofiji, Varšavi, Rigi in Vilni.

Natančen razpored spremenjene in okrnjene turneje bo znan takoj, ko se "depechovci" uskladijo s prireditelji, prva dva koncerta po prekinitvi pa sta bila v ponedeljek v Leipzigu in v sredo v Berlinu. Prek spletne strani so svojim oboževalcem še sporočili, da se opravičujejo vsem, ki so jim povzročili kakršne koli težave, in da se jim od srca zahvaljujejo za vso podporo.

A. P.