Ali bo Gahanu uspelo kmalu ozdraveti? Foto: EPA
Ali bo Gahanu uspelo kmalu ozdraveti? Foto: EPA
Če ne bo hujših zapletov, bo turneja Depeche Mode trajala vse tja do konca februarja prihodnje leto. Foto: EPA

47-letni vodja skupine je namreč imel napad gastroenteritisa (trebušna gripa) ravno pred nastopom v Atenah, tako da so ga morali nemudoma hospitalizirati.

Imetnike vstopnic so že potolažili, da bodo v kratkem sporočili nove datume koncertov, ki so bili napovedani še za Carigrad, Bukarešto in Sofijo.

Sicer pa se bodo na turneji, ki bo trajala do februarja, v bližini Slovenije oglasili še nekajkrat: 18. junija v Milanu, 22. junija v Bratislavi, dan zatem in 11. januarja v Budimpešti, 3. decembra na Dunaju ter dan zatem v Gradcu. Vse pa seveda, če se zdravstveno stanje pevcu ne bo poslabšalo.

V pričakovanju prvega srbskega koncerta na ogled več kot 70 plakatov
V pričakovanju koncerta so v beograjski galeriji New Moment odprli razstavo "Fan of the Universe", posvečeno tej legendarni britanski skupini. Zanjo so se organizatorji State Of Exit in Kontra magazin odločili ob robu njenega prvega nastopa v Srbiji.

Na razstavi bo tako do 21. maja na ogled več kot 70 plakatov in izrezkov iz časopisov, največ iz 80. let. Razstavljeni bodo še številni članki iz srbskega in tujega tiska, umetniška dela oboževalcev, ki so navdih iskali pri glasbi Depeche Mode, ter plošče, CD-ji in DVD-ji skupine.

V sklopu razstave tudi predstavitev srbske izdaje biografije
V sklopu postavitve bodo predstavili tudi srbsko izdajo biografije skupine "Black Celebration" Steva Malinsa, ki je izšla pri založbi Laguna. Malins je knjigo napisal v sodelovanju s člani skupine. Vanjo je zajel njihovo 30-letno zgodovino, saj so v svoji karieri prodali več kot 80 milijonov albumov po vsem svetu.

B. K.