Na festivalu bo med drugim nastopil tudi Eros Ramazzotti. Foto: Reuters
Na festivalu bo med drugim nastopil tudi Eros Ramazzotti. Foto: Reuters

Mlada izvajalca sta si svoje mesto na festivalu prislužila decembra, ko sta nastopila v oddaji Sanremo Giovani, festival pa bo letos zopet povezoval glasbenik Claudio Baglioni.

22 priznanim pevcem se bosta pridružila predstavnika mlajšega rodu, in sicer Mahmood, ki bo zapel skladbo Soldi, ter Einar, ki se bo predstavil s skladbo Parole nuove.

Festival bo v gledališču Ariston potekal vse do sobote, nastopili pa bodo številni priznani italijanski glasbeniki, med katerimi so tudi Paola Turci, Loredana Berte, Negrita, Nek, Patty Pravo in Briga.

Na festivalu v San Remu vsako leto poskrbijo za prisotnost odmevnih gostov, ki dvignejo že tako visoko gledanost festivala na državni televiziji. Letos so med drugim na seznamu Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso.

V sobotnem finalu se bo po prejšnjih predstavitvah ponovno zvrstilo vseh 24 tekmovalnih pesmi, ob koncu večera pa bodo razglasili tri najbolje uvrščene, izvajalec ene izmed teh bo postal veliki zmagovalec sanremskega festivala 2019 in bo lahko, če se tej možnosti ne bo odpovedal, Italijo predstavljal na letošnjem izboru za pesem Evrovizije.