Čolić se je rodil 30. maja 1951 v Sarajevu. Na glasbenem prizorišču se je prvič pojavil leta 1968, solokariero pa je začel 4 leta pozneje. Po 43 letih glasbene kariere se zdi, da glasu leta nikakor ne pridejo do živega. Foto: Gorazd Bavdaž
Čolić se je rodil 30. maja 1951 v Sarajevu. Na glasbenem prizorišču se je prvič pojavil leta 1968, solokariero pa je začel 4 leta pozneje. Po 43 letih glasbene kariere se zdi, da glasu leta nikakor ne pridejo do živega. Foto: Gorazd Bavdaž
Koncert na Ušću je obiskalo kar 100 tisoč oboževalcev. Foto: Gorazd Bavdaž

Če se, si tokrat skušajte predstavljati, da je pesmi te pevske legende v soboto zvečer v en glas pelo kar 100 tisoč ljudi. Med njimi seveda največ žensk - mladih in starih, manjkali pa niso niti spremljevalci.

Zdravko Čolić je na oder stopil okoli pol desetih. Zaradi velike gneče (Bulevar Nikole Tesle je bil recimo povsem zaprt) je polurna zamuda pevca prišla celo prav. Ob nastopu na oder je najprej pozdravil Beograd, nato pa izrazil izredno zadovoljstvo, da so se koncerta udeležili številni oboževalci sosednjih držav, na primer Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Črne gore. Čoliću je tako za nekaj ur znova uspelo ustvariti občutek "stare" Jugoslavije.

Koncert je Zdravko odprl s staro uspešnico Sinoć nisi bila tu in pojasnil, da jo je izbral s posebnim namenom. S to pesmijo in istoimenskim naslovnim albumom je namreč leta 1972 začel svojo solokariero. Nato pa so se uspešnice kar vrstile: Produži dalje, Jedna zima sa Kristinom, Malo pojačaj radio, Zvao sam je Emili, Okano ...

Poleg Čolića in njegove skupine so oder krasile tudi postavne plesalke. In če si jih vsi niso mogli ogledati od blizu, so organizatorji poskrbeli za dva 'videowalla', ki sta dobro vidljivost zagotovila prav vsem.

Kljub letom – maja letos je Zdravko dopolnil 60 let – je vse do zadnje pesmi odpel brezhibno.

Koncert, ki je trajal več kot tri ure, je Čolić tradicionalno končal z njegovo največjo uspešnico Ti si mi u krvi. Pesmi je nato sledil spektakularen ognjemet.

Za varnost odlično poskrbljeno
Kljub nepregledni množici obiskovalcev na koncertu neredov ni bilo. Za red in mir je skrbelo okoli 600 policistov in vojakov. V pripravljenosti so bili tudi reševalci in gasilci.

Zdravka gledal celo Tadić
Koncert Čolića so si ogledali tudi številne zvezde in celo sam politični vrh. V VIP-loži so tako sedeli srbski predsednik Boris Tadić, obrambni minister Dragan Šutanovac, minister za policijo Ivica Dačić. Med znanimi obrazi pa so bili tudi nekdanja igralka Lidija Vukičević, Lepa Brena, novinarka Sandra Perović ter voditeljice Nataša Miljković, Zvezdana Jovanović, Katarina Šišmanović in Vesna Dedić.

Vesna Zadravec