Foto: AP
Foto: AP

26-letni glasbenik je nekaj dni po tem, ko je med nastopom na glasbenem festivalu v Glastonburyju ostal brez glasu, na Twitterju zapisal: "Dejstvo, da to verjetno ne bo presenečenje za vas, ne olajša pisanja, vendar mi je zelo žal, da vas moram obvestiti, da si bom v bližnji prihodnosti vzel premor od turnej in nastopov."

"Včasih sem lahko užival v vsaki sekundi takšnih nastopov in upal sem, da me bodo trije tedni premora rešili. Toda resnica je, da se še vedno učim prilagajati vplivu Tourettove bolezni in v soboto je postalo očitno, da potrebujem več časa, da uredim svoje duševno in fizično zdravje, da bom lahko še dolgo počel vse, kar imam rad," je še sporočil svojim številnim oboževalcem.

Sorodna novica Lewis Capaldi med nastopom ostal brez glasu, namesto njega je pelo občinstvo

Capaldi je imel načrtovanih 26 koncertov od konca junija do oktobra, med drugim bi moral nastopiti v Veliki Britaniji, Avstraliji in Dubaju.

"Opravičujem se vsem, ki so nameravali priti na nastop pred koncem leta, vendar se moram počutiti dobro, da bom lahko nastopil po standardu, ki si ga vsi zaslužite. Igrati za vas vsako noč je vse, o čemer sem sanjal, zato je bila to najtežja odločitev v mojem življenju. Vrnil se bom takoj, ko bom lahko."

Capaldi se je zahvalil tudi svoji družini, prijateljem, ekipi, zdravstvenim delavcem in tistim, ki so ga podpirali "v dobrih časih in še bolj v tem preteklem letu, ko je to potreboval bolj kot kadar koli".

Škot je v zadnjem obdobju odkrito spregovoril o svojem duševnem zdravju. Kot je pojasnil, je imel že v preteklosti pogoste in hude napade panike, lani so mu diagnosticirali Tourettov sindrom, ki se kaže tudi v govoru. Razložil je, da so napadi zaradi sindroma pogostejši, ko je pod stresom ali ga obhajajo močna čustva.