Richie Faulkner na odru v Stožicah. Foto: BoBo
Richie Faulkner na odru v Stožicah. Foto: BoBo

Težki metal je dobil novo "super skupino," Elegant Weapons. Moči so namreč združili tandem skupine Judas Priest Richie Faulkner in Scott Travis, basist skupine Pantera Rex Brown in Ronnie Romero (Rainbow/Michael Schenker Group). Leta 2023 lahko pričakujemo njihov prvenec, album Horns for a Halo.

Sorodna novica Reportaža: "Ljubljana, hvala, da varujete heavy metal"

Skupina je že podpisala pogodbo z znano založbo Nuclear Blast, debitantski album sicer žanrskih veteranov pa bo posnel Andy Sneap, ki je v preteklosti že sodeloval z Judas Priest, Machine Head in Killswitch Engage.

Popolna kombinacija

"Razburljivo je sodelovati s tako priznano in med oboževalci spoštovano založbo, kot je Nuclear Blast," je povedal Faulkner in dodal, da so pri založbi večkrat sodelovali s Sneapom, medsebojno spoštovanje pa je na najvišji možni ravni. Faulkner je še povedal, da je založbi prva, neprečiščena različica albuma bila zelo všeč, kar je več kot pomembno za kakovost končnega izdelka.

Zvok skupine bo nekakšna mešanica glasbe Jimmyja Hendrixa, Black Sabbath, Judas Priest in Black Label Society, Faulkner pa je zatrdil, da je zasedba skupine Elegant Weapons sanjska: " Od nekdaj sem si želel snemati glasbo s Scottom, ki ni povezana z Judas Priest. Dodajte Brownovo nepogrešljivo bobnanje in odnos do glasbe, res je nekaj posebnega. Češnja na torti pa je Romero, ki je sicer član nove generacije, a je takoj postal en najbolj cenjenih vokalistov žanra. Z glasom si prisvoji vsako skladbo."