Glas Danilove bo poleg drugih članov skupine odmeval po Avstriji. Foto: Jani Ugrin
Glas Danilove bo poleg drugih članov skupine odmeval po Avstriji. Foto: Jani Ugrin
London
Koolade napoveduje izid prvenca v kratkem. Foto: Jani Ugrin

STG so zapustili zmagovito kot London, nato pa je sledila sprememba imena. "Ime je bilo super, zvočno, poznano, ampak morda preveč sugestivno. Tako da smo se odločili za menjavo imena, dokler je bil še čas. Premišljevali smo kakšen mesec dni in se nato strinjali glede imena Zebra Dots. Kolikor se pomnim, je dal naš klaviaturist Erik predlog. Zakaj Zebra Dots? Ker nekaj takega še ne obstaja. Tako med skupinami kot v resničnosti," je o razlogih spregovoril Koolade.

Zasedba je prvo obliko začela dobivati, ko sta se spoznala hrvaški producent Koolade in bobnar Ivo Rimc. Koolade je potreboval bobne pri nekaterih svojih skladbah, stopil je v stik z Ivom in začel redno prihajati v Ljubljano in snemati z njim. Nato sta se ideji o snemanju materiala, samplov na pobudo Iva, pridružila še Jernej Kržič (bas) in Erik Marenče (pianist).

Po uspešnih preigravanjih v studiu so se skupaj odločili, da projekt zastavijo resneje in naredijo bend. Vanj so povabili še unikatnega kitarista Andraža Mazija in nadarjeno Sašo Danilov s prečudovitim glasom in močno energijo.

Predstavniki tujih festivalov, ki so obiskovali nastope tekmujočih skupin na STG-ju so jih izbrali za nastop na dunajskem Waves Vienna. "Nastopamo ob 21. uri v Red Bullovem kamionu, ki se spremeni v pravi oder. Igrali bomo na trgu Praterstern ob eni izmed večjih železniških postaj v Avstriji. Tako da pričakujemo številčen obisk in mimoidoče, ki jih bomo poskusili ustaviti s svojim preigravanjem. Igrali bomo 45 minut in na repertoarju bo večina naših pesmi iz debitantskega albuma, ki bo izšel v kratkem," je še razložil Koolade.

Takoj po Waves Vienna pa bodo člani zasedbe objavili debitantski singel Walking On A Chance.