Zmagovalci so ... Foto: Radio Si
Zmagovalci so ... Foto: Radio Si

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je aprila objavil nov natečaj za glasbene skupine, ki so ga popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stageu. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so se pomembno uveljavili tudi med slovenskimi izvajalci.

Zaradi epidemioloških razmer so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demoposnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta. V roku dobrega meseca dni se je na natečaj odzvalo skoraj 100 slovenskih izvajalcev, kar je ekipo Radia Si navdušilo. Veliko število skladb je bilo razlog, da je petčlanska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje.

Izvajalci bodo izbrane skladbe posneli konec junija v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor, javnosti pa bodo prvič predstavljene sredi meseca julija na valovih Radia Si. V mesecu septembru bodo zmagovalci dobili še priložnost koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stageu.