Prizor s koncerta v Stožicah, leta 2016. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar
Prizor s koncerta v Stožicah, leta 2016. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar

Ti obenem poudarjajo, da že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Imetniki vstopnic, ki jim novi datum ne ustreza, pa jih lahko vrnejo do 30. julija na istem prodajnem mestu, kjer so jih kupili, in bodo dobili povrnjeno kupnino. Organizatorji ob tem pozivajo vse kupce, da obdržijo vstopnice za novi termin in s tem "podprejo prihodnost koncertnega dogajanja v Sloveniji".

Zucchero, ki se je rodil leta 1955 kot Adelmo Fornaciari, je poleg Erosa Ramazzottija in Jovanottija eden redkih italijanskih glasbenikov, ki je širše mednarodno prepoznaven. Preboj mu je uspel leta 1991 s pesmijo Senza una donna (Without s Woman), ki jo je posnel skupaj s Paulom Youngom.

V svoji glasbeni karieri je izdal 13 studijskih albumov, prodal več kot 60 milijonov plošč in sodeloval z velikimi glasbenimi imeni, kot so Sting, Luciano Pavarotti, B. B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono in Joe Cocker. Za svojo glasbo je prejel številne nagrade in bil nominiran za prestižnega grammyja. Lani so mu podelili nagrado premio tenco, eno najpomembnejših italijanskih glasbenih nagrad.

Zuccherova glasba izraža predvsem ljubezen do bluza, sicer pa je prepredena z značilnim italijanskim pridihom. Med njegove uspešnice se uvrščajo Baila (Sexy Thing), Diamante, Diavolo in Me, Senza una donna, Il Volo, Occhi, Cosi Celeste, Rispetto, ki jih običajno izvede na vseh svojih koncertih.

To bo glasbenikov tretji koncert v Sloveniji: leta 2011 je v okviru predstavitve albuma Chocabeck gostoval v ljubljanskih Križankah, pet let pozneje pa v Stožicah.