Taylor Swift in člani zasedbe NSYNC. Foto: AP
Taylor Swift in člani zasedbe NSYNC. Foto: AP

"To je res neverjetno. Zato, ker je nagrajence izbralo ljudstvo, mi to pomeni še toliko več," je dejala pevka ob prevzemu nagrade v Newarku. Taylor je sicer trenutno na izjemno uspešni koncertni turneji Eras Tour, a si je vzela nekaj predaha.

Taylor je nagrado za najboljši videospot po izboru gledalcev televizije MTV odnesla drugo leto zaporedoma, saj ji je lani nagrado prinesel izdelek za pesem All Too Well. Skupno je v večeru zbrala kar devet nagrad, med drugim tudi za pesem, izvajalca in album leta, kar je izenačenje najvišjega števila nagrad na eni podelitvi. Skupno ima že kar 23 VMA-nagrad, le eno manj od Beyonce. Enega izmed kipcev so 33-letni zvezdnici podelili člani nekdanje fantovske skupine NSYNC z Justinom Timberlakom na čelu, ki niso na odru te prireditve stali vse od leta 2013, govori pa se, da pripravljajo nove skladbe.

Shakira je na podelitev prišla v spremstvu svojih dveh sinov. Foto: Reuters
Shakira je na podelitev prišla v spremstvu svojih dveh sinov. Foto: Reuters

S kipci so odšli domov tudi raperka Ice Spice, ki je postala najboljša nova izvajalka. Skupina Stray Kids, ki je nastala na resničnostnem šovu, je odnesla domov nagrado za najboljšega K-pop izvajalca, SZA pa je bila nagrajena za najboljši videospot v r & b-ju za skladbo Shirt. Duet Selene Gomez in Reme v skladbi Calm Down je bil nagrajen kot najboljši v kategoriji afrobeats – letos so prvič podelili to nagrado.

Nekdanji evrovizijski zmagovalci, italijanska zasedba Måneskin, so dobili nagrado za najboljšo rockskladbo, in sicer za pesem The Loneliest.

Prireditev je vodila Nicki Minaj, za glasbeni predah so med drugim poskrbeli Demi Lovato, Lil Wayne, Olivia Rodrigo in Sean Diddy Combs, ki je bil nagrajen tudi s kipcem za "svetovno ikono".

Kolumbijska zvezdnica Shakira pa je dobila nagrado za življenjsko delo, saj je na glasbenem prizorišču že 20 let. "Hvala, ker ste moji vojaki in mi pomagate, da lažje zmagam v vseh bitkah," je dejala na odru.