Foto: Netflix
Foto: Netflix

Serija, ki je obdelala vse od Massima Botture do Alaina Passarda, od Alexa Atale do tudi naše Ane Roš, se v svoji osmi izdaji, podobno kot že v sedmi, posvečeni žaru, povsem odmika od sveta visoke gastronomije in se spušča na ljudsko raven – k picam.

Netflix bo "Chef's Table: Pizza" s šestimi epizodami po 45 minut začel predvajati 7. septembra.

Serija bo pod drobnogled vzela picopeke od Italije do Japonske, od Arizone do Oregona, gledalcem pa ponudila vpogled v njihove kuhinje in peči, v katerih bodo prikazali, kaj pomeni dobra pica.

Predstavljeni chefi bodo Chris Bianco, Gabriele Bonci, Ann Kim, Franco Pepe, Yoshihiro Imai in Sarah Minnick, pri čemer sta nam najbližja odlična italijanska picopeka Bonci (Rim) in Pepe (Kampanja).

Čeprav je Chef's Table malce izgubila zagon in odmevnost v zadnjih letih, je na vrhuncu, zlasti s prvima dvema sezonama leta 2015 in 2016 poskrbela za pravi boom, predstavljenim restavracijam pa so telefonske linije skoraj pregorele od klicateljev, ki so iskali rezervacije.

Serija v svojem prepoznavnem, telegeničnem, ameriškem slogu izpostavlja čustvene komponente kuharskih mojstrov in njihove emocionalne povezave s hrano in gostinstvom.