Nadev je lahko čisto vse, kar srce poželi. Foto: Dobro jutro
Nadev je lahko čisto vse, kar srce poželi. Foto: Dobro jutro

Sestavine za bele tortilje: 350 g namenske moke za kvašeno testo, 1 žlička vinskega kamna, 1/2 žličke sode bikarbone, 75 g masla ali kokosovega olja, 2,5 dl vroče vode oz. po potrebi, 1 žlička soli.

Sestavine za nadev: 1 avokado, češnjevi paradižniki, mlada čebula, na tanko narezana paprika, 1 limona (sok), olivno olje, sol, poper, zdrobljen strok česna.

V mešalniku zmešamo vse suhe sestavine, maslo ali olje. Ob mešanju postopoma dodajamo vročo vodo toliko časa, dokler se ne oblikuje kepa testa, ki se loči od sklede. Mesimo približno 10 minut. Testo, ki naj bo še vedno lepljivo, naj počiva, dokler se popolnoma ne ohladi, vsaj 10–15 minut.

Ohlajeno testo razrežemo na manjše kose in oblikujemo kroglice. Kroglice na pomokani površini tanko razvaljamo in razvaljane nalagamo drugo na drugo (vmes naj bo papir za peko). Spečemo jih v vroči ponvi brez dodatka maščobe. Na vsaki strani približno minuto oz. dokler se testo ne začne "mehuriti".

Vroče nalagamo drugo na drugo in pokrivamo s folijo, da ostajajo čim dlje tople. Nadevamo jih po želji z zelenjavo, omakami, mesom.

Za avokadov nadev meso avokada, češnjeve paradižnike, mlado čebulo, narezano papriko začinite s česnom in soljo, poprom ter dodajte olivno olje in sok limone. Na vsako tortiljo naložite nadev in jo zvijte po želji.