Zavod za turizem Maribor je v štiri degustacijske kategorije povezal 24 gastronomskih ponudnikov – nagrajenih štajerskih vinarjev, vrhunskih restavracij in chefov, gostiln s tradicijo ter turističnih kmetij.

Kot so pojasnili na zavodu, se s tem začenja sezona gurmanskih druženj, prijateljevanja v vinskih kleteh, uživanja na vrtovih in razgledovanja med vinogradi. V mestu najstarejše trte na svetu so namreč ponosni na svoje mednarodno priznane vinarje in vrhunske kuharske mojstre, ki jih med drugimi izpostavljata in nagrajujeta slovita Decanter in Michelin.

Zdaj so svoje prvake in druge vrhunske gostitelje povabili v skupinski turistični produkt, ki bo še bolj povezal in nadgradil turistično ponudbo mariborskega podeželja ter utrdil sloves mesta kot vrhunske gastronomske destinacije.

"Štajerska Slovenija z mariborsko Guinnessovo rekorderko na čelu je vinska in kulinarična regija svetovnega formata. Pristno gostoljubje, izjemna kakovost in prodorna inovativnost naših vinarjev, gostincev, kmetov in predelovalcev so zagotovilo za nepozabna doživetja, zato smo še posebej veseli, da so se tako partnersko odzvali našemu povabilu v povezano gastronomsko skupnost," je povedala Vesna Horvat iz Zavoda za turizem Maribor.

Ob tem je izrazila ponos, da jim je uspelo sestaviti tako široko pomladno ponudbo, in povedala, da so turistični produkt Wine & Dine Maribor zasnovali tako, da bo na voljo v za vino in hrano ključnih letnih časih, torej zdaj v spomladanskem času, nato pa še poleti in jeseni.

Projekt ponuja štiri vinsko-kulinarične kategorije, ki združujejo ponudbo posameznih ponudnikov po enotnih cenah in terminih. Vinarji vabijo na Super in Super fajn degustacije s šestimi vzorci izjemnih štajerskih vin in dobrot za spremljavo, za kar je treba odšteti 18 oziroma 28 evrov, Vrhunske kuhne in chefi v nagrajenih restavracijah za 45 evrov pripravljajo trihodni jedilnik, po 20 evrov pa si bodo gostje lahko privoščili Najboljše za probat, ki povezuje degustacijo pridelka z zgodbo o njegovem nastanku ter kulinarično razvajanje ponudnikov Hišnih hitov.

Nakup omenjenih doživetij pri izbranem ponudniku je mogoče opraviti prek spletne strani visitmaribor.si in v Turističnoinformacijskem centru (TIC) Maribor, najpozneje tri ure pred prihodom oziroma en dan v primeru izbire Vrhunske kuhne in chefi, pa tudi v Hipi Stare trte na Lentu.