Za rabarbarin pire potrebujemo: 6 stebel rabarbare, pest jagod, pest malin, 3 žlice sladkorja.

Za kremo potrebujemo: 200 ml sladke smetane, 2 žlici maskarponeja, 1 žlica rabarbarinega pireja.

Sezonska specialiteta. Foto: Erika Jerkič
Sezonska specialiteta. Foto: Erika Jerkič

V kozici zmešamo na koščke narezano sadje in rabarbaro, ki smo jo dobro očistili in narezali. Dodamo sladkor in na srednje močnem ognju kuhamo, dokler se rabarbara ne zmehča. Vse skupaj nato pretlačimo in precedimo skozi cedilo. Če ima pire še veliko tekočine, ga še nekaj minut kuhamo, dokler se rahlo ne zgosti.

Za tortice v posodi najprej zmešamo maslo sobne temperature, olje in sladkor. Pri najvišji hitrosti stepamo nekaj minut, dokler masa ne postane puhasta in svetle barve. Dodamo jajce in znova mešamo nekaj minut.

V skodelici nato skupaj zmešamo mleko, sadni pire in vaniljo. Polovico moke nato dodamo v maso in rahlo premešamo, nato dodamo polovico mokrih sestavin in tako nadaljujemo, dokler ne dodamo vseh sestavin.

Vzhajalno sredstvo je tokrat soda bikarbona, ki jo dodatno aktiviramo s kisom. V kozarcu omenjeni dve sestavini skupaj zmešamo in nato hitro primešamo masi.

Na koncu v maso narahlo vmešamo še svežo rabarbaro in gozdne sadeže. Maso nato razporedimo v pripravljen pekač za mafine. Pekač postavimo v ogreto pečico in 25 minut pečemo pri 180 °C.

Za kremo vse tri sestavine skupaj stepamo, dokler ne dobimo goste, mazljive mase. Kremo nabrizgamo na ohlajene tortice.