Organizatorji dogodka tokrat v osredje postavljajo trajnostno naravnanost pri pripravi hrane s poudarkom na čim manjših količinah zavržene hrane in čim več ponovne uporabe sestavin.

Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Sodelujoče restavracije svoje kulinarične zgodbe letos predstavljajo s posebnimi meniji po 23 evrov. Boljše ocenjene restavracije pa lahko poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost, so razložili organizatorji. Če imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri srčke ali več pa pet evrov.

Kot so še poudarili organizatorji, lahko v Tednu restavracij sodelujejo le najboljše ocenjene restavracije in gostilne po izboru kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja in iskalnika najboljših slovenskih gostiln in restavracij Izbor okusov.

Namen Tedna restavracij je sicer promocija vrhunske slovenske kulinarike, v katerem najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri ter mojstrice spomladi in jeseni predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni. "S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni vedno draga," so še spomnili organizatorji.