Festival bo potekal 20. in 21. septembra v Areni Bonifika. Foto: BoBo
Festival bo potekal 20. in 21. septembra v Areni Bonifika. Foto: BoBo

V sodelovanju z Radiem Koper, ki je generalni medijski partner tega festivala, bomo na MMC-ju izžrebali pet ljudi, vsak bo prejel po štiri kupone, povrhu pa še majico z logotipom Sladke Istre.

Obiskovalci se bodo lahko v soboto in nedeljo sprehodili po številnih stojnicah, kjer bodo okušali sladice in sladke izdelke naših in tujih krajev. Na vsaki stojnici bo na voljo več vrst sladkih izdelkov, značilnih za Istro, širšo Slovenijo in tujino. Posebej zanimiva bo tudi Dežela čokolade. Obiskovalci bodo lahko sladke izdelke okušali v zameno za kupljen degustacijski kupon, lahko pa se bodo odločili tudi za nakup večjih količin sladkih izdelkov.

Festival bo zanimiv za vse generacije in okuse. Obiskovalci se bodo lahko naučili priprave sladic in svoje znanje preizkusili na slaščičarskih delavnicah. Organizirane bodo vodene degustacije za ljubitelje sladkih vin in piva. Veliko spremljajočih dejavnosti bo namenjenih tudi najmlajšim, saj se bodo lahko otroci zabavali na otroških sladkih uricah in kuharskih delavnicah.

Radio Koper pa bo sladkanje združil z dobrodelno noto. Ker je prvi primorski radio že dobro leto partner Vala 202 pri projektu Botrstvo, bodo na Sladki Istri predstavili novo akcijo in na poseben način zbirali sredstva za obšolske dejavnosti otrok, ki si tega sicer ne morejo privoščiti.


Podarjamo petkrat po štiri degustacijske kupone in majico za ogled festivala Sladka Istra.

Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na naslednje vprašanje:

Kateri po vrsti je letošnji festival Sladka Istra?

Odgovore pošljite na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si, zraven pa pripišite ime in priimek ter telefonsko številko.

Nagradna igra bo trajala do petka do 12.00. Nagrajenci bodo o nagradah obveščeni po pošti, kupone pa bodo prevzeli pod balonom Radia Koper na samem festivalu.