Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Kulinarika - Arhiv

Slani bučni kolački

Recepti Slani bučni kolački

28.9.2022

Sestavine: 260 g moke, 2 žlički pecilnega praška, pol žličke soli, 75 g masla, 50 g rezin pancete, 50 g naribanega sira, 250 g gostega bučnega pireja, jajce in še ostra moka za delovno površino.

Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

Recepti Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

27.9.2022

Sestavine: srednje velika cvetača, 4 žlice oljčnega olja, pol skodelice krušnih drobtin, 4 stroki česna, pol žličke soli, 50–100 g parmezana.

Čokoladni sladoled z avokadom

Recepti Čokoladni sladoled z avokadom

25.9.2022

Potrebujemo: 2 zamrznjeni banani, približno 50 g tofuja, 1 srednje velik in zrel avokado, 1 strok burbonske vanilje, 2 jedilni žlici pravega kakava, 2 jedilni žlici medu in 2 vrstici temne čokolade.

Festival Sladka Istra je bil v polnem razmahu, a v nedeljo ga ne bo

Slajši Koper Festival Sladka Istra je bil v polnem razmahu, a v nedeljo ga ne bo

24.9.2022

Koper naj bi bil ta konec tedna v znamenju festivala Sladka Istra, na katerem se predstavljajo domači in tuji kulinarični ponudniki sladkih jedi in pijač ter vina. Dogodek bi moral biti tudi v nedeljo, a so ga zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali.

Eklerji z melonino kremo

Recepti Eklerji z melonino kremo

24.9.2022

Sestavine: 250 ml mešanice vode in mleka, 125 g masla, žlička soli, 2 žlički sladkorja, 150 g moke, 4 jajca in en beljak po potrebi.

Zakulisje nagrad najboljšim kuharjem: Podelitev zaznamovala politika

Kulinarika Zakulisje nagrad najboljšim kuharjem: Podelitev zaznamovala politika

24.9.2022

Rdeča preproga, šampanjec kot uradni pokrovitelj, veličastno prizorišče palače Cibeles, gala oprave, brez mask. Skoraj se je zdelo, da se je kulinarični svet s podelitvijo najboljšim chefom vrnil v utečene tirnice, razkošnejše kot prej. Skoraj v normalo.

Hruške z gozdnimi sadeži in meringo (meden preliv z orehi)

Recepti Hruške z gozdnimi sadeži in meringo (meden preliv z orehi)

23.9.2022

Sestavine za dve osebi: dve hruški, 2 dcl belega vina (polsladko), 10 g gozdnih sadežev, 2 beljaka, 150 g sladkorja, 0,6 dcl vode, med, celi orehi, cimet.

Bučni polpeti z dimljeno klobaso

Recepti Bučni polpeti z dimljeno klobaso

22.9.2022

Sestavine: 60 dag muškatne buče, 1 žlica moke, 1 jajce, 1 dimljena klobasa, 2 stroka česna, peteršilj, sol in poper, timijan.

V Veliki Britaniji prepovedali oglaševanje gina Gordona Ramsayja

Zanimivosti V Veliki Britaniji prepovedali oglaševanje gina Gordona Ramsayja

21.9.2022

V Veliki Britaniji so zaradi prehrambnih navedb, ki niso dovoljene po tamkajšnjih oglaševalskih pravilih, prepovedali oglasno kampanjo za gin kuharskega zvezdnika Gordona Ramsayja.

Jabolka s piškoti in smetano

Kuharski nasveti Jabolka s piškoti in smetano

21.9.2022

Sestavine: 2 dl smetane, sladkor, 15 dag mascarponeja, limona, 2 cl pomarančnega likerja, 15 dag otroških piškotov, 5 kiselkastih jabolk, cimet, mleti ingver, 2,5 dl belega vina in pomaranči.

Ana Roš spet v deseterici najboljših kuharskih mojstrov na svetu

Nagrajena Ana Roš spet v deseterici najboljših kuharskih mojstrov na svetu

21.9.2022

Kulinarični poznavalci so v okviru izbora Best Chef Awards deveto mesto seznama najboljših kuharjev in kuharic namenili slovenski kuharski mojstrici Ani Roš. Tako je ohranila naslov najvišje uvrščene kuharice in edine Slovenke med desetimi najboljšimi.

Porova juha s kislo smetano

Kuharski nasveti Porova juha s kislo smetano

20.9.2022

Sestavine: 1 kg pora, 1 čebula, 1 strok česna, 1,5 dl kisle smetane, 3 dag masla, 1 liter zelenjavne jušne osnove, sol, poper.

Zapečen krompir s smetano

Recepti Zapečen krompir s smetano

19.9.2022

Sestavine: 1 kg krompirja, 2 dl jušne osnove, 3 dl smetane za kuhanje, 8 dag naribanega ementalerja, maslo, sol, poper, muškatni orešček. Krompir operemo in skuhamo v lupinah.

Paradižnikova juha z jajčevci

Recepti Paradižnikova juha z jajčevci

18.9.2022

Sestavine: 2 jajčevca, 5 zrelih paradižnikov, 1 feferon, 1 čebula, timijan, 1 dl suhega belega vina, 1 liter zelenjavne jušne osnove, oljčno olje, sol, poper.

Rižota z lososom in koromačem

Kulinarika Rižota z lososom in koromačem

17.9.2022

Sestavine: 20 dag riža, 40 dag lososovega fileja brez kože, 1 gomolj koromača, 1 čebula, 1 dl suhega belega vina, 8 dl zelenjavne jušne osnove, 5 dag masla, parmezan, sol, poper.

Pita z marmelado in pinjolami

Recepti Pita z marmelado in pinjolami

16.9.2022

Sestavine: vlečeno testo, olivno olje, dve pesti piškotnih drobtin, 400 g marmelade (buča, hruške, jabolka ali slivova), dve pesti prepraženih pinjol, rezine pečene (z limono, medom in sladkorjem) ...

Z obilnim zajtrkom do manjše telesne teže

Študija Z obilnim zajtrkom do manjše telesne teže

16.9.2022

Najnovejše študije kažejo, da sta obilen zajtrk in skromna večerja lahko ključ do izgube telesne teže. Sodeč po podatkih raziskave, taka razporeditev količine zaužite hrane povzroči manjši občutek lahkote čez dan.

Na festivalu kranjskih klobas v Ohiu okronali najboljšo

Kulinarika Na festivalu kranjskih klobas v Ohiu okronali najboljšo

15.9.2022

Znamenita Ažmanova mesnica iz Clevelanda, ki je pred leti zaslovela z "vesoljsko" klobaso, je na 18. festivalu slovenskih klobas v Kirtlandu v ameriški zvezni državi Ohio osvojila nagrado za najboljšo klobaso tako po izboru žirije kot tudi občinstva.

V tajskem hotelu zmešali največji negroni na svetu

Nov rekord V tajskem hotelu zmešali največji negroni na svetu

15.9.2022

Hotel v Bangkoku se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov z največjim negronijem na svetu. Miksologi hotela Kimpton Maa-Lai so namreč v ponedeljek zmešali rekordni koktajl.

Pisana kvašena očesa

Kulinarika Pisana kvašena očesa

14.9.2022

Sestavine za testo: 700 g namenske moke, 50 g medu, 40 g kvasa, 100 g sladkorja, 3 jajca, 4,5 dl mlačnega mleka, 0,5 dl olja, 1 žlička soli, 1 žlica majoneze.

Stran 1 od 105
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov