Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kulinarika - Arhiv

Br'stovska Špargljada tudi z nasveti za nabiranje špargljev in pripravo špargljevih jedi

Sezona je tu Br'stovska Špargljada tudi z nasveti za nabiranje špargljev in pripravo špargljevih jedi

7.4.2024

Tradicionalno gastronomsko-turistična prireditev Br'stovska Špargljada prinaša čezmejno voden kolesarski izlet in Špargljev pohod, pa tudi pokušino jedi iz svežih divjih kraških špargljev, katerih sezona je tu, napotke za njihovo nabiranje in pripravo.

Šef leta David Žefran, šef prihodnosti pa Ago Špacapan

Nagrade Gault & Millau Šef leta David Žefran, šef prihodnosti pa Ago Špacapan

3.4.2024

Gastronomski vodnik Gault & Millau je štiri kape in s tem naziv najboljše v Sloveniji letos podelil desetim restavracijam. Šef leta 2024 je postal David Žefran iz kranjskogorske restavracije Milka, šef prihodnosti pa Ago Špacapan iz Špacapanove hiše.

Beograd dobil prvo restavracijo Jamieja Oliverja

Novo Beograd dobil prvo restavracijo Jamieja Oliverja

29.3.2024

Kulinarični zvezdnik Jamie Oliver je odprl svojo prvo restavracijo v srbski prestolnici. Ta je del njegove znane verige restavracij z italijansko hrano Jamie's Italian. Stoji v delu Beograd na vodi, odprta bo vsak dan.

Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

Kulinarika Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

27.3.2024

Zveza potrošnikov Slovenije je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki pod drobnogled vzela hren in hrenove omake. Za najbolj pristen okus hrena, ki je vir vitamina C, in vnos zdravju pomembnih hranil je najboljša izbira ribani hren, pravijo.

Nova priložnost za mlade na svetovnem kulinaričnem odru

San Pellegrinov mladi chef Nova priložnost za mlade na svetovnem kulinaričnem odru

20.3.2024

Začenja se nova sezona tekmovanja San Pellegrino Young Chef Academy, globalne pobude za odkrivanje in podporo najbolj obetavnim in nadarjenim mladim kuharjem, ki predstavlja tudi najpomembnejše tekmovanje mladih chefov na svetu.

Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

Kulinarika Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

17.3.2024

Kje ste si privoščili nedeljsko kosilo? Doma? Morda v kateri od slovenskih gostiln, ki ponujajo domače ali tradicionalne jedi? Verjetno ste imeli težave z njihovim iskanjem, saj je tradicionalnih slovenskih gostiln vse manj.

Bodo Nasini astronavti v vesolju zajtrkovali slovenski ješprenj s suhimi hruškami, orehi in tofujem?

Uspeh BIC Ljubljana Bodo Nasini astronavti v vesolju zajtrkovali slovenski ješprenj s suhimi hruškami, orehi in tofujem?

13.3.2024

Ameriška vesoljska agencija Nasa je razpisala tekmovanje, na katerem iščejo jed slanega okusa z vsaj eno vrsto zelenjave, ki bi jo vključili v prehrano astronavtov. Med desetimi finalisti so tudi študenti živilstva in prehrane z BIC-a Ljubljana.

Na Zanzibarju zaradi uživanja želvjega mesa umrlo osem otrok

Afrika Na Zanzibarju zaradi uživanja želvjega mesa umrlo osem otrok

10.3.2024

Na otoku Pemba ob obali Zanzibarja je umrlo osem otrok in ena ženska po tem, ko so jedli želvje meso. Še 78 ljudi je bilo prepeljanih v bolnišnico, so sporočile oblasti.

Poplave povsem uničile eno najstarejših gostiln v Sloveniji, na pomoč priskočili kolegi obrtniki

10 malic za Škufco Poplave povsem uničile eno najstarejših gostiln v Sloveniji, na pomoč priskočili kolegi obrtniki

6.3.2024

Čeprav poplave za mnoge postajajo oddaljeni spomin, se na poplavnih območjih še vedno spopadajo s posledicami. Tudi v piceriji Škufca na Prevaljah, kjer gostinsko dejavnost opravljajo že od leta 1824 in velja za eno najstarejših gostiln v Sloveniji.

Kulinarika "Original, ne kopija!" Prihaja spomladanski teden restavracij.

2.3.2024

V spomladanskem tednu restavracij bo med 15. in 24. marcem sodelovalo 111 slovenskih restavracij, od tega tri z Michelinovo zvezdico. Rezervacije se odprejo v ponedeljek.

Jukatan: Majevske ruševine, kolonialna mesteca in sanjske plaže z vplivneži

Mehika Jukatan: Majevske ruševine, kolonialna mesteca in sanjske plaže z vplivneži

1.3.2024

Jukatan je poln nasprotij. Po eni strani hiperskomercializiran z letovišči, kot so Cancun, Playa del Carmen in Tulum, po drugi strani pa lahko na tem južnem polotoku najdete srčiko Mehike – samo iskati je treba na pravih krajih.

V Markovcih že dvajsetič izbrali najboljši pustni krof

Kulinarika V Markovcih že dvajsetič izbrali najboljši pustni krof

9.2.2024

Za nami je debeli četrtek, ko smo segli tudi po najbolj iskanem pecivu v pustnem času - krofih. Ti naj bi se v naše kraje razširili z dunajskega dvora. Eden od najstarejših receptov zanje je zapisan v Vodnikovih Kuharskih bukvah iz leta 1799.

Na BIC-u Ljubljana pripravili najboljša krofa Slovenije

Naj krof 2024 Na BIC-u Ljubljana pripravili najboljša krofa Slovenije

7.2.2024

Četrto leto zapored so iskali najboljše krofe v Sloveniji. V obeh kategorijah, klasični in inovativni krof, sta se najbolje odrezali Lea Sterle in Stela Špoljar, slaščičarki na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana.

Že desetič nagradili najbolj inovativna živila

Nagrajenci Že desetič nagradili najbolj inovativna živila

1.2.2024

Letos je 13 podjetij za 11 izdelkov, med njimi kruh, mlečni izdelki, namazi in testenine, dobilo nagrade za najbolj inovativna živila Inštituta za nutricionistiko. Ob 10. obletnici projekta so podelili še nagrade živilom, ki so še posebej izstopala.

Goriški radič ali sukenski regut tudi v polpetih, štrukljih in celo šamrolah

Kulinarika Goriški radič ali sukenski regut tudi v polpetih, štrukljih in celo šamrolah

30.1.2024

Na solkanskih poljih že več kot stoletje raste goriški radič. Tamkajšnji gostinci si želijo, da bi postal še bolj prepoznaven in da bi se našlo tudi več pridelovalcev.

V Poljanski dolini si prizadevajo za vpis drobnjakovih štrukljev na Unescov seznam

Kulinarika V Poljanski dolini si prizadevajo za vpis drobnjakovih štrukljev na Unescov seznam

11.1.2024

Na dvorcu Visoko se je začel mesec drobnjakovih štrukljev v juhi oziroma po domače na žup. Te želijo organizatorji predstaviti širši javnosti, jim dati večjo veljavo in začeti dejavnosti za njihov vpis na Unescov seznam.

Slovenska jota prihaja v japonske veleblagovnice

Novost Slovenska jota prihaja v japonske veleblagovnice

10.1.2024

Zaradi sodelovanja slovenskega veleposlaništva v Tokiu in podjetja Matsubara Shokuhin bo od 15. januarja dalje joto mogoče kupiti tudi v japonskih veleblagovnicah. S tem bo postala prva predpripravljena slovenska jed na japonskem trgu.

Iskanje palestinske kulture in duha sredi blišča Dubaja

Bait Maryam Iskanje palestinske kulture in duha sredi blišča Dubaja

6.1.2024

Salam Dakkak ni tu, da bi govorila o politiki, ni ji treba. Na svoji črni kuharski jakni ima našito palestinsko zastavo, lase pokrite z ruto.

Umrl je

Kulinarika Umrl je "boter" avokadovega opečenca Bill Granger

27.12.2023

Pri 54 letih je umrl svetovno znan kuhar Bill Granger. Avstralca, enega izmed pionirjev sodobne avstralske hrane, se je v njegovih 30 letih uspešne kariere prijel vzdevek "kralj zajtrka", obenem pa naj bi bil "boter opečenca z avokadom".

Slovo najbolj znanega hrvaškega vinarja, ki je Napo postavil na vinski zemljevid

Miljenko "Mike" Grgich Slovo najbolj znanega hrvaškega vinarja, ki je Napo postavil na vinski zemljevid

14.12.2023

V starosti 100 let je umrl najbolj znani hrvaški vinar, Miljenko (Mike) Grgich, čigar vina pijejo ameriški predsedniki in ki je zaslužen za to, da so se ZDA oz. dolina Napa uvrstile na svetovni vinski zemljevid.

Stran 1 od 116
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov