Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Odmevi

Kulinarika - Arhiv

Sočna pomarančna torta

Recepti Sočna pomarančna torta

Testo: 150 g sladkorja, 3 jajca, 320 g moke, 1 in pol pomaranče (ali po želji drugi citrusi), 1 zavitek pecilnega, 1 strok vanilje, 1 dl olivnega olja, 1 dl vode. Krema: 1 jajce, 50 g sladkorja, 15 g škrobne moke, 250 ml soka pomaranče.

Srnin hrbet z rdečo peso in divjačinsko omako

Recepti Srnin hrbet z rdečo peso in divjačinsko omako

Sestavine za srnin hrbet: 80 dag srninega hrbta, sol, poper, brinove jagode, oljčno olje. Sestavine za dušeno peso: 2 rdeči pesi, 2 olupljeni šalotki, 2 stroka česna, 1 vejica timijana,  2 dag masla, 5 dag malin, sol, poper.

Covid-19 "Cepivo, ki ga lahko brez skrbi poješ": slaščičar promovira cepljenje s torticami

Neki nemški slaščičar se je na svoj način lotil promocije cepljenja proti covidu-19: izdeluje namreč tortice v obliki injekcijske igle z napisom "Adijo, korona!".

Jurjevo cvrtje

Recepti Jurjevo cvrtje

Sestavine za 2 osebi: 2 jajci, 2 dag klobase, 2 dag šunke, 2 dag slanine, zaseka ali olje, sol, poper.

Kulinarika "Pleskavica mi je spremenila življenje"

"Slovenci imajo radi tenko pleskavico in preveč zapečeno. To ni dobro. Meni je všeč, da je rahlo rožnata, ne preveč pečena, sočna," poznavalsko o jedeh z žara govori človek, ki je leskovški žar približal slovenskim brbončicam, Momčilo Jorgaćević - Moma.

Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Kulinarika Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Leto dni po smrti kuharskega velikana Michela Rouxa je pri 85 letih umrl še njegov starejši brat Albert. Rouxu so se poklonili številni iz kulinaričnega sveta.

Novo leto

Primož Dolničar Novo leto

Ko razmišljam, kaj se nam je pripetilo lani, nikakor ne morem sestaviti neke konsistentne zgodbe, kajti zdi se mi, da je bilo to leto velike zmešnjave in z njo povezane negotovosti.

Svinjski zrezki s paradižnikom

Recepti Svinjski zrezki s paradižnikom

Sestavine: 4 svinjski zrezki (skupaj približno 70 dag), 2 stroka česna, olivno olje, 2 žlici zeliščnega masla, 2 žlici gorčice, 4 paradižniki, pol šopka bazilike, 10 dag sira, 2 žlici kisle smetane, sol, poper.

Lososovi fileji z ingverjem

Recepti Lososovi fileji z ingverjem

Sestavine: 4 lososovi fileji, 3 limone, 3 stroki česna, 3 cm ingverjeve korenike, 3 žlice olivnega olja, 3 žlice sojine omake, kajenski poper.

Krompirjeva solata malo drugače

Recepti Krompirjeva solata malo drugače

Sestavine: 80 dag krompirja, 30 dag zamrznjenega graha, 2 veliki rdeči čebuli, 1 mala pločevinka sardin v olivnem olju, 3 trdo kuhana jajca, 2 žlici kaper, nekaj žlic majoneze, 1 šopek drobnjaka, 1 žlička karija, poper, sol.

Chef svetuje "Pozornost raje namenimo drug drugemu, ne pa vsega večera preživeti ob štedilniku"

Tisti, ki še nimate ideje za silvestrsko večerjo, brez skrbi. "Najpomembnejše je, da imamo čas za najdražje in druženje, to je moja receptura," svetuje kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu v dvorcu Zemono pri Vipavi.

Gostilna – tovarna

Primož Dolničar Gostilna – tovarna

Kje so tisti časi, ko je Benč še pel "Vsak dan ob istem šanku", ko je Mlakar opisoval beštije, ki so se zbirale po gostilnah. Kje so časi, ko so imela podjetja v gostilnah odprte naročilnice in so se tam sklepali posli.

Juha za hladne dni

Recepti Juha za hladne dni

Sestavine: 0,5 kg prekajenega puranjega mesa, 2 korenčka, 1 korenina in listi peteršilja, 1/2 čebule, malo stebelne zelene, 1 paradižnik, 1/3 paprike, 2 stroka česna, sol, poper, žafran, drobnjak, olivno olje, ajdove testenine in ajdova kaša.

Pogačice z repo in makom

Recepti Pogačice z repo in makom

Sestavine: 6-8 debelejših listov vlečenega testa (ali pa ga pripravimo sami), 10 dag stopljenega masla.

Kulinarika "Kruha ne naredi moka, ampak roka"

Poleg kruha brez kvasa Risto Pecev pripravlja tudi druge pekovske dobrote. Pekarna v ljubljanski Rožni dolini je Makedoncu spremenila življenje: tu se je zaljubil in postal oče. V mesecu decembru pa pekarna diši po prav posebnem prazničnem kolaču.

Preprost ajdov kruh

Kulinarika Preprost ajdov kruh

Sestavine: 300 g ajdove moke, 1 kg bele moke, 70 g svežega kvasa, mlačna voda, žlička sladkorja, sol, 4 žlice olja.

Skutna culica

Recepti Skutna culica

Sestavine za testo: 500 g namenske moke, 2,5 dl mlačnega mleka, 30 g svežega kvasa, 1 dl olivnega olja, 50 g masla, žličko soli, 2 žički sladkorja, žlička medu (po želji).

Testenine s tartufi

Recept Testenine s tartufi

Sestavine: 450 g testenin, olivno olje, 1 črni tartuf, 1 žlička tartufate, 2,5 dcl sladke smetane za kuhanje, 2 dcl jušne osnove, sol in poper.

Piškoti Lili

Recept Piškoti Lili

Sestavine: 42 dag masla, 54 dag moke, 21 dag sladkorja, 2 vaniljeva sladkorja, 1 žlička pecilnega praška, 2 rumenjaka.

Michelinove zvezdice - obliž na rano koronskih zaprtij in izgub

20 v 2020 Michelinove zvezdice - obliž na rano koronskih zaprtij in izgub

Michelinove zvezdice vzbujajo veliko konotacij. Prestiž. Ugled. Priznanje za trdo delo. Elitizem. Nedostopnost množicam. Kakovost. Pritiski. V pandemičnem letu 2020 so zvezdice pri nas za številne pomenile predvsem - preživetje.

Stran 1 od 79
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov