Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Kulinarika - Arhiv

Kiš s špinačo in feta sirom

Recepti Kiš s špinačo in feta sirom

15.05.2021

Testo: 225 g moke, 2 ščepa soli, 1 jajce, 150 g masla, 2 žlici vode. Nadev: 300 g špinače, česen, 200 g feta sira, 300 g kisle smetane, 2 jajci, sol, poper, pest parmezana.

Gomazeča golazen na slovenskih krožnikih. Bi poskusili kruh z ličinkami?

Kulinarika Gomazeča golazen na slovenskih krožnikih. Bi poskusili kruh z ličinkami?

14.05.2021

Ocvrti črički na šolskem jedilniku, mleko iz mušjih ličink in kruh iz mokarjev za večerjo? Do okolja prijazni obroki ... Je to hrana prihodnosti?

Odprta kuhna se vrača z 21. majem

Petki ponovno kulinarični Odprta kuhna se vrača z 21. majem

13.05.2021

Na ljubljanski Pogačarjev trg se v petek, 21. maja, vrača Odprta kuhna. Kulinarična tržnica bo odprta vse sončne petke med 10. in 21. uro, nova sezona pa bo zasnovana predvsem kot platforma za podporo področju gostinstva, naravnana pa bo tudi k trajnosti.

Zlivanka iz čičerkine moke

Recepti Zlivanka iz čičerkine moke

13.05.2021

Sestavine: 250 g čičerkine moke, 10 g soli, 8 dl tople vode, 0,7 dl olivnega olja, sol, poper. Dodatki za posutje po želji: groba sol, poper, karamelizirana čebula, nasekljan rožmarin, gorgonzola.

Drobnjakovi polžki

Recepti Drobnjakovi polžki

11.05.2021

Sestavine za testo: 1 kg moke, 4 dag kvasa, 2 dag sladkorja, 2 dag soli, ½ dcl olja ali svinjske masti, 1 jajce za premaz. Za nadev: 1 kisla smetana, 1 jajce,  sol in poper, pest narezanega drobnjaka.

Drobnjakova juha

Recepti Drobnjakova juha

10.05.2021

Sestavine: 2 velika krompirja, 1 l jušne osnove ali vode, 10 dag masla, 1 dcl smetane za kuhanje, 1 žlica moke, muškatni orešček, čebula, česen, sol in poper,  drobnjak, 12 dag gomoljne zelene.

Bogat kolač iz mandljev, mlečne čokolade in datljev

Recepti Bogat kolač iz mandljev, mlečne čokolade in datljev

07.05.2021

175 g masla, 250 g mlečne čokolade brez sladkorja, 3 jajca, 3 rumenjaki, 125 g nadomestka sladkorja sukrin, 275 drobljenih mandljev, 150 g dobrih datljev, prej namočenih v vodo, razkoščičenih in narezanih.

Ena najboljših svetovnih restavracij postaja veganska

Kulinarika Ena najboljših svetovnih restavracij postaja veganska

04.05.2021

Ena najslavnejših in najboljših svetovnih restavracij, Eleven Madison Park v New Yorku postaja veganska. Od zdaj naprej bodo na meniju le izdelki iz rastlin in gob.

Pandemija oklestila porabo piva:

Kulinarika Pandemija oklestila porabo piva: "Velik del nas prihodkov sploh nima"

03.05.2021

Poraba piva v Evropi se je lani močno zmanjšala, saj so bili bari in restavracije zaradi pandemije velik del leta zaprti.

Izkoriščanje delavcev, hlinjenje lokalnih sestavin in toksično vzdušje

Temna plat znane restavracije Izkoriščanje delavcev, hlinjenje lokalnih sestavin in toksično vzdušje

03.05.2021

"Otok je idiličen. Kot delovno okolje pa toksičen," se bere naslov članka v New York Timesu, ki je v teh dneh razburkal restavracijsko sceno. Pod drobnogledom se je znašel Willows Inn, čislana restavracija na otočku Lummi v zvezni državi Washington.

Pita s špinačo in rdečo lečo

Recepti Pita s špinačo in rdečo lečo

02.05.2021

Sestavine: zavitek listnatega testa, 250 g zamrznjene špinače ali ustrezno sveže, 200 g kremnega sira, 0,5 l mleka oz. po potrebi, 2 jajci, 2 stroka česna, sol, poper, 100 g rdeče leče, 1 stepeno jajce za premaz, semena sezama za posutje.

Ajdovščina storila prve korake k zaščiti avtohtonega črniškega radiča

Kulinarika Ajdovščina storila prve korake k zaščiti avtohtonega črniškega radiča

02.05.2021

Občina Ajdovščina je podprla oživitev skoraj pozabljene avtohtone sorte radiča hrastovc, ki so ga raziskovalci te vrtnine poimenovali črniški radič. Domača avtohtona sorta radiča je zdaj tudi uradno vpisana v ohranjevalno sortno vrsto.

Sladek kruhov puding z marmelado in beljakovo kapo

Recepti Sladek kruhov puding z marmelado in beljakovo kapo

29.04.2021

Sestavine (za manjši model): nekaj rezin belega kruha (ali stari krofi, kosi potice ...), 3–4 jajca, 1,5–2 dl mleka, lupinico eko limone ali pomaranče, žlica ruma, kozarček marmelade, 3–4 žlice sladkorja, maščoba za pekač.

Ponarejen ragu

Recepti Ponarejen ragu

28.04.2021

Sestavine: skodelica ostankov piščančjega mesa iz juhe, skodelica ostankov mesnin, klobas, pečenega mesa z žara, kocke slanine, 1‒2 pločevinki paradižnika, rožmarin, origano, bazilika, lovor, kos zelene, korenček, čebula, sončnično olje.

Kruhove rezine s česnom ali čebulo

Recepti Kruhove rezine s česnom ali čebulo

27.04.2021

Sestavine: majhna glavica česna ali ena čebula, žlica masla ali oljčno olje, 300 g starega kruha, 3 jajca. 1,25–1,5 dl mleka. 

Piščančji golaž tikka masala

Recepti Piščančji golaž tikka masala

05.05.2021

Sestavine: 4 čebule, 1 kg piščančjega fileja, 6 strokov česna, 1 sladki krompir, 4 jušne žlice grškega jogurta, začimbna mešanica tikka masala.

Prosena kaša s suhim sadjem in jabolkom

Recepti Prosena kaša s suhim sadjem in jabolkom

01.05.2021

Sestavine za 2 osebi: 1 manjša skodelica prosene kaše, 3 skodelice mleka, 1 skodelica vode, 2 jabolki, 50 g suhih sliv, 500 ml, jogurta, 1 žlica rozin, 1 rezina masla, sol, cimet, limonin sok.

Testeninska solata ali solata z ješprenjem s čevapčiči

Recepti Testeninska solata ali solata z ješprenjem s čevapčiči

26.04.2021

Sestavine: 100 g mini polžkov ali skodelica kuhanega ješprenja, kozarec vložene pečene paprike, čevapčiči, ostanki mesa z žara, mlada čebulica, po želji kisle kumarice, vloženi feferoni ipd., kocke sira, kis, olje, sol, poper.

Krompirjeva pita z radičem in gobami

Recepti Krompirjeva pita z radičem in gobami

22.04.2021

Sestavine: 2 manjša krompirja, 80 g riževe moke, 80 g pirine moke, 300 g treviškega radiča, 300 g ostrigarjev, 3 stroki česna, 3 žlice mleka, 1 žlička sladkorja, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, timijan.

Slovenska potica uradno zaščitena na ravni EU-ja

Kulinarika Slovenska potica uradno zaščitena na ravni EU-ja

22.04.2021

Evropska komisija je v Uradnem listu objavila izvedbeno uredbo, s katero je slovensko potico zaščitila kot zajamčeno tradicionalno posebnost. Proizvodnja te ni zemljepisno omejena, pogoj je le certifikat, da je izdelana skladno s specifikacijo.

Stran 1 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov