Palačinka z mandlji, baziliko in grškim jogurtom. Foto: Dobro jutro
Palačinka z mandlji, baziliko in grškim jogurtom. Foto: Dobro jutro

Za omako potrebujemo: 20 g masla, 100 g pečenkine omake, 40 g parmezana.

Za okrasitev potrebujemo: 2 žlici grškega jogurta, nekaj češnjevih paradižnikov, malo soli in popra, malo olivnega olja ter nekaj svežih listov bazilike.

Vse sestavine za testo gladko vmešamo in iz njega spečemo tanke in sočne palačinke. V primerni ponvi segrejemo maslo in omako pečenke. Počakamo, da zmes zavre. V njej povaljamo palačinke in jih oblikujemo v paketke.

Preložimo jih na vroče servirne krožnike, posujemo malo sveže naribanega parmezana in prilijemo omako. Priložimo žličnike jogurta, na pol prerezane manjše paradižnike, ki jih začinimo s soljo in poprom.

Pokapljamo z olivnim oljem, okrasimo z lističi bazilike in ponudimo.