Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lesene pregrade, plastične pregrade, steklene pregrade ... pa miza za dva v rastlinjaku ob amsterdamskem kanalu, večerja sredi švedskih travnikov ...

Strežno osebje z maskami, vizirji in meter in pol dolgimi deskami, da ne bi prišlo do kakršnega koli stika z gostom.

Pop-up kosilo za enega sredi osamljenega švedskega travnika. Foto: Reuters
Pop-up kosilo za enega sredi osamljenega švedskega travnika. Foto: Reuters

Francoski oblikovalec Christophe Gernigon je ta teden predstavil prototip nekakšne minikomore za eno osebo iz pleksistekla, ki se spusti nad jedca in ga – domnevno – varuje pred virusom (fotografija zgoraj).

Vse več restavracij uporablja tudi izložbene lutke in plišaste živali za iluzijo polnega prostora kot tudi za ohranjanje zahtevane razdalje med jedci.

Nova realnost? Upajmo, da je zgolj začasno, saj, kot je razvidno iz spodnjih fotografij lokalov s celega sveta, nekateri prizori bolj spominjajo na znanstveno fantastiko kot pa na prijeten, sproščen obed, kar naj bi bilo, navsezadnje, glavno bistvo večerje zunaj.

V spodnji galeriji še več utrinkov iz na novo odprtih restavracij in kavarn – od Nemčije do Tajske – kako se spopadajo z novimi določili v gostinstvu.