... nekaj nasekljanih lističev mete, 4 jedilne žlice rjavega sladkorja, sok 1 limone, malo pomarančnega likerja (lahko izpustite), 250 g kremnega sira, 150 g kisle smetane, 1 stepeno jajce za premaz.

Za limonino glazuro potrebujemo: 250 g sladkorja v prahu, 2 limoni – sok, 1 limona – lupinica.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Z mešalnikom močno penasto stepemo jajca in sladkor. Med mešanjem postopno dodamo toplo mleko in zdrobljen kvas. Zamenjamo nastavek za testo in počasi dodajamo moko in sol, dokler ne dobimo kepe testa. Stepamo vsaj 10 minut in pustimo na toplem vzhajati, da testo naraste približno na dvojno količino.

Medtem zmešamo borovnice, sladkor, lističe mete in limonin sok ter vse kuhamo, dokler se primerno ne zgosti (približno 15 minut). Lahko dodamo malo pomarančnega likerja.

Ohladimo.

Kremni sir in smetano močno premešamo z mešalnikom.

Naraslo testo razvaljamo v pravokotnik približno centimeter na debelo. Po testu naribamo zmrznjeno maslo. Testo zelo na tesno zvijemo. Tulec razrežemo vsaj na 4 dele. Vsak del posebej oblikujemo v kroglo, ki jo razvaljamo v krog. Krog premažemo z namazom iz kremnega sira in kisle smetane (lahko izpustimo). Krog razrežemo na 8 ali 12 (manjši) trikotnikov, ki jih na debelejšem koncu nadevamo z borovničevim nadevom. Ta del še raztegnemo, kraje zvrnemo in zavijemo v rogljič. Pustimo jih vzhajati približno 15 minut.

Premažemo jih s tepenim jajcem in spečemo.

Mlačne prelijemo z limonino glazuro tako, da premešamo do primerne gostote sladkor v prahu in lupinico ene ter sok dveh limon.