Foto: Organizator
Foto: Organizator

Dogodek bo tudi tokrat potekal v Križankah, kjer se bo med 17. in 24. uro predstavilo 13 destilarjev, someljejev, distributerjev in strokovnjakov za miksologijo.

Dogajanje bodo popestrili tudi glasbeni program, tacos prigrizki iz nove taquerie in delavnica trajnostne miksologije, ki jo bo vodil priznani strokovnjak Dominik Gobec.

Gobec, ki je pomagal tudi pri zasnovi letošnjega festivala, je sicer idejni vodja programa alkoholnih in brezalkoholnih pijač v restavraciji Milka v Kranjski Gori, ki je lani manj kot leto dni po odprtju prejela Michelinovo zvezdico.

Foto: Organizator
Foto: Organizator

Vstop na Brino in udeležba na delavnici z začetkom ob 18. uri sta brezplačna.

Brina je kot ljubljanski festival džina premierno izvedbo doživela leta 2019, nato pa se po pandemiji ponovno vrnila lani. Zdaj so pripravljeni na naslednji korak.

"Za nadgradnjo koncepta smo se odločili, ker želimo širši javnosti predstaviti kreativno brbotanje, ki smo mu lahko v zadnjih letih priča na področju miksologije in ki se postopoma uveljavlja tudi pri nas," je pojasnil Lior Kochavy, ki skupaj z ekipo stoji tudi za uspešnima kulinaričnima projektoma Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest.

"Inovativne recepture novih avtorskih koktajlov ter reinterpretacija klasik s kakovostnimi alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami pridobivajo vse pomembnejše mesto v številnih barih, bistrojih in vrhunskih restavracijah širom sveta."