Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kot obljubljajo organizatorji, bodo oba dneva obiskovalce popeljali na posebno pekočo in sladko avanturo, na kateri bodo ti lahko izdelke tako okušali kot tudi soustvarjali. Ob "street food" ponudbi za najmlajše pripravljajo otroško veveričkino vas in ustvarjalne slaščičarske delavnice.

Del festivala so tudi različna zanimiva tekmovanja, izzivi, med katerimi bo največjo pozornost gotovo prejelo tekmovanje v zaužitju kar se da pekočih perutničk in kdo lahko hitreje poje čokolado, pa tudi tekmovanje v najbolj pekočih čilijevih omakah.

"Zadali smo si cilj združiti dva trenda – čili in čokolado, ki sta še vedno v porastu, kar je razvidno po samem obisku, zanimanju in tudi po proizvodnji različnih produktov," je za Radio Maribor povedal idejni oče festivala Mitja Špes, ki je dodal: "Mislim, da smo na pravi poti, festival je tako doma kot mednarodno priznan, dobivamo različne pohvale, nagrade ..."

Prijav je več, kot je razpoložljiva kapaciteta, tako da organizatorji skrbno izberejo, kdo se bo predstavil na festivalu.

Mednarodni festival Čili in čokolada