Večerja na zajli naj bi bila izjemno zanimiva tudi za tujce, ki obiščejo Slovenijo. Foto: Organizator
Večerja na zajli naj bi bila izjemno zanimiva tudi za tujce, ki obiščejo Slovenijo. Foto: Organizator
Večerja na zajli

Gre za pravo kulinarično doživetje, in to visoko nad trdnimi tlemi. Gostje - najprimernejše je za romantične večere v dvoje, največ pa za štiri osebe - lahko tako med razvajanjem z dobrotami cerkljanskega Jezerška in predoselskega Krištofa s krvavške gondole uživajo v panoramskem razgledu na Kranj in ljubljansko kotlino v objemu Kamniško-Savinjskih Alp.

Kot so zapisali, se kabine Krvavške žičnice spremenijo v male zasebne restavracije z lično pogrnjeno mizo, s tem pa se ustvari posebno kulinarično okolje.

Poudarek na lokalnem
Za 44,90 evra vam postrežejo tri hode, izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol. Na prvi vožnji gostom postrežejo s prigrizkom in penino, na drugi z glavno jedjo, tretji vožnji pa sledi postanek na panoramski terasi zgornje postaje žičnice in sladko presenečenje.

Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof je v ta namen pripravil "ekosladico", kjer je vse razgradljivo in naravno, od drevesne vejice kot žličke za sladoled do ledene čaše in "prtička" v obliki drevesnega lista. Jedi temeljijo na "lokalnem", tako da tudi surovine večinoma izvirajo z gorenjskega konca in od krajevnih dobaviteljev.

"Združujemo vse zainteresirane v lokalni skupnosti, da naredimo skupni produkt, in to je ta večerja na zajli," je za RTV Slovenija povedal Srečko Retuznik, direktor RTV žičnic Krvavec.

Prvo večerjo na zajli so postregli 4. julija, naslednja bo 19. julija, projekt pa bo potekal še vse poletje.
K. S.

Večerja na zajli