V intervjuju, ki je razjezil Istro, je med drugim povedal, da Srbija prideluje veliko boljša vina. Foto: EPA
V intervjuju, ki je razjezil Istro, je med drugim povedal, da Srbija prideluje veliko boljša vina. Foto: EPA

Vučić je v videu, ki so ga objavili na Instagramovem profilu Budućnost Srbije (Prihodnost Srbije), povedal, da je naredil napako, kar obžaluje. "Ne zato, ker sem rekel, kar mislim. Zagotovo nisem ljubitelj malvazije, vendar nimam pravice žaliti truda in dela vinarjev, ki pridno delajo, da prodajo svoj izdelek na trgu."

Obenem prosi vse vinarje v Istri, naj mu oprostijo. Dodal je, da "če njemu nekaj ni všeč, to še ne pomeni, da je slabo".

Župan Pulja Boris Miletić je povabil Vučića v Istro, "če se želi naučiti kaj o vrhunskem vinu, sožitju in strpnosti". "O vinskih preferencah Aleksandra Vučića smo slišali tudi v Istri, domovini malvazije. K sreči naši gostje in prijatelji iz Srbije, ljubitelji Istre, ne delijo stališč gospoda Vučića. In ne mislim samo glede malvazije," je povedal Miletić.

Miletić je Vučića opozoril še, da sta delo in trud istrskih vinarjev prepoznana po vsem svetu in da istrska vina na svetovnih tekmovanjih redno osvajajo zlate medalje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.