Z Odprto kuhno v Ljubljano pride pomlad. Čeprav je bilo dopoldne bolj sivo, pa se je v času kosila ogrelo in prvi petek kulinaričnega festivala na stojnicah je privabil veliko obiskovalcev.

Že prvi petek je svoje kulinarične mojstrovine ponujalo 45 ponudnikov.

"Koncept Odprte kuhne že 10. sezono nekako ostaja enak – privabiti in ponuditi obiskovalcem najboljše, kar Slovenija na gastronomskem področju ponuja," je povedala soustanoviteljica Odprte kuhne Alma Kochavy.

Gostinci so na to, da se znova zberejo na Pogačarjevem trgu, že težko čakali. "Zakaj smo tukaj? Prvič zaradi promocije, drugič zaradi vzdušja in seveda, navsezadnje, biznisa," je povedal Rene Šuc iz Gostilne pri Mari.

Prepoznavna tudi med tujci

Odprta kuhna je v preteklih desetih letih postala prepoznavna tudi v tujini in pomemben člen turistične promocije prestolnice.

"Odprta kuhna je postala pravzaprav tudi pri nekaterih bolj gastronomsko usmerjenih turistih primarni motiv prihoda v Ljubljano. Tako prav načrtujejo prihod v petek, da lahko izkusijo med drugim tudi Odprto kuhno," pa je dejala direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Znova bo tako do konca oktobra na vsak sončni, pa tudi na tiste malo bolj mokre petke, na Pogačarjevem trgu poskrbljeno za kulinarična razvajanja vseh vrst in ... polne želodce.

Več pa v prispevku Alenke Bevčič.

Z Odprto kuhno k nam pride pomlad
10 let kulinaričnega festivala Odprta kuhna: Če le morem, sem vsak petek tukaj.