V Ljubljani se začenja kulinarični festival November Gourmet Ljubljana. Do 30. novembra se bodo tako v prestolnici že šesto leto zapored zvrstili najrazličnejši kulinarični dogodki in doživetja, ki bodo slavili kulinariko in vse njene ustvarjalce – med drugim tudi kuharske mojstre, peke, domače proizvajalce, prodajalce na tržnici, stiliste in fotografe hrane.

Uradni začetek festivala November Gourmet Ljubljana bo vsakoletni Evropski simpozij hrane, ki bo letos potekal od 5. do 7. novembra. Kot vsako leto ga bodo pospremili Gourmet Ljubljana Crawl, ki predstavlja spoj kulinarike, kulture in arhitekture, dogodek Ljubljana Soul Chefs, na katerem bodo udeleženci doživeli kulinarični večer s poudarkom na temelju družine, in izobraževalno naravnani strokovni simpozij o prihodnosti hrane v Evropi.

Ker bo dogajanje sovpadalo z evropskim prvenstvom v rokometu za ženske, bodo te v ospredju tudi na Gourmet Ljubljana.

Tako bo posebna pozornost letos namenjena ženskam. V kuhinjah kuharskih mojstrov Igorja Jagodica, Janeza Bratovža in Mojmirja Šiftarja bodo gostovale kuharske mojstrice ter v moško-ženskem kuharskem tandemu sestavile edinstvene krožnike. Pripravljajo tudi poseben dogodek Mame chefov, na dogodku Vino in ženske pa bodo strokovnjakinje udeležence popeljale skozi raznoliko slovensko vinsko ponudbo. Glavno besedo bodo imele ženske tudi na posebni Odprti kuhni.

Tematiko festivala bodo z ekskluzivnimi jedmi v svojo redno ponudbo vključili tudi različni ljubljanski gostinci.

V času martinovanja bo na sporedu tradicionalna ljubljanska vinska pot, November Gourmet Ljubljana pa se bo prvič povezal tudi z glasbenim festivalom – Kurzschlussom.