Napitku lahko dodamo tudi zelišča, kot so ingver, koper, pehtran in peteršilj. Foto: Dobro jutro
Napitku lahko dodamo tudi zelišča, kot so ingver, koper, pehtran in peteršilj. Foto: Dobro jutro

Ko kupujemo rdečo peso, izbirajmo čvrste, čim manjše gomolje. Te hitreje termično obdelamo, vsebujejo pa tudi več koristnih sestavin. Ne glede na obliko izbiramo plodove pravilnih oblik. Tisti nepravilnih oblik so znak nepravilnosti med rastjo, posledično pa so pogosto trdi in grenki.

Ko izbiramo banane raje sezimo po zrelih bananah, ki imajo že nekaj rjavih pikic. Te so okusnejše in bolj zdrave.

Predpriprava: Banano olupimo, narežemo na kolesca in zamrznemo; najbolje, da imamo nekaj zamrznjenih vedno na zalogi.

Priprava:
■ Peso olupimo, grobo narežemo in stresemo v multipraktik.
■ Korenček očistimo, drobno narežemo in stresemo k pesi.
■ Jabolko olupimo, razrežemo na četrtine, grobo narežemo in stresemo v multipraktik. Pokapljamo jih z limoninim sokom.
■ Dodamo še zamrznjeno banano in ovsene kosmiče ter prilijemo jogurt, mleko in med. Miksamo od 20 do 30 sekund.

Zmešanček z rdečo peso nalijemo v 2 kozarca (3,3 dl) in serviramo. Napitku lahko dodamo tudi zelišča, kot so ingver, koper, pehtran in peteršilj.