Foto: Adrijan Pregelj
Foto: Adrijan Pregelj

Novinarke in novinarji notranjepolitične redakcije MMC-ja Miha Zavrtanik, Gregor Cerar, Aljoša Masten, Gorazd Kosmač, Larisa Daugul, Ana Svenšek, Tanja Kozorog Blatnik, Katja Štok in Aleksandra Kerin Kovač so v iztekajočem se letu, v zelo težkih razmerah ob pomanjkanju kadra in odsotnosti odgovorne osebe, opravili izjemno delo, se samoorganizirali in izpeljali projekte parlamentarnih, predsedniških in lokalnih volitev ter treh referendumov.

Podelitev RTV-jevih nagrad

Ob rednem dnevnem delu obveščanja javnosti o vseh za javnost pomembnih dogodkih so pripravili še številne poglobljene in razlagalne prispevke, ob volilnih dneh poročali s terena po Sloveniji, pripravljali prispevke tudi za družbena omrežja in tako, kljub odsotnosti odgovorne osebe, javnost obveščali v skladu s poslanstvom javnega zavoda.

"Hvala komisiji za nagrado. Dobila jo je sicer notranjepolitična redakcija, smo pa v uredništvu MMC-ja vsi zavezani samo javnosti in se tudi v okoliščinah, v katerih smo se znašli, vedno trudimo delati v javnem interesu ter profesionalno. Ta nagrada je potrditev, da to znamo. Prav zato, ker znamo sami ustvarjati kredibilen spletni medij, pričakujemo, da se naše izkušnje in mnenje upoštevajo pri sprejemanju pomembnih odločitev za MMC," je v zahvali povedala Ana Svenšek.

Lidija Hren. Foto: Adrijan Pregelj
Lidija Hren. Foto: Adrijan Pregelj

Priznanja za življenjsko delo

Priznanja za življenjsko delo so prejeli Antonio Rocco, Vladimir Jagarinec in Lidija Hren. Rocco se je po več kot štirih desetletjih dela na RTV Slovenija odločil za zasluženo upokojitev. Radiu Koper-Capodistria se je pridružil leta 1981 in prehodil vse stopnje svoje novinarske kariere, od novinarja do odgovornega urednika.

Hren je štirideset let na malih ekranih Televizije Slovenija spremljala in poročala o najpomembnejših domačih in svetovnih dogodkih. Jagarinec se je kot mlad varnostni inženir leta 1985 zaposlil na RTV Ljubljana in takoj zagrizel v izzive s področja varstva pri delu. Izvedel je številne projekte ter poskrbel za sistem izvajanja rednih pregledov delovne opreme in studiev ter različnih meritev s področja varnosti in zdravja pri delu.

Antonio Rocco. Foto: Adrijan Pregelj
Antonio Rocco. Foto: Adrijan Pregelj

Tri častna priznanja

Častna priznanja so prejeli Carlo de Incontrera, Metka Dedakovič in Anton Končar. Skladatelj, muzikolog in organizator glasbenih dogodkov Carlo de Incontrera je izjemno ugledna osebnost na mednarodnem glasbenem prizorišču. Bil je ena osrednjih osebnosti tržaškega avantgardnega gibanja Arte viva, ki je prevetrilo italijansko glasbeno in likovno prizorišče v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Metka Dedakovič​ je svojo poklicno pot začela leta 1982 v takratni dramski redakciji, današnjem uredništvu igranega programa Televizije Slovenija. Televizijo Ljubljana je prvič obiskala že daljnega leta 1976, ko je kot študentka dramaturgije prejela štipendijo za študij na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

Anton Končar je bil na RTV Slovenija zaposlen dobrih 32 let. Svoje službovanje je začel v skupini za prenose organizacijske enote oddajniki in zveze in nadaljeval v skupini za linke. Bil je komercialne službe in vodja televizijske produkcije v turbulentnih časih prehoda v javni sektor.

Posthumno priznanje Bredi Kralj

Breda Kralj je bila del RTV in kadrovske službe tako rekoč vso delovno dobo. Žal se je od nas poslovila prav takrat, ko se je že veselila novega življenjskega obdobja – upokojitve. V vsej svoji delovni zgodovini se ni nikoli uklonila starim, rigidnim načinom dela, saj si je vedno prizadevala za posodobitve in nove načine delovanja na kadrovskem področju.

Priznanja za nadpovprečne dosežke

Priznanje za izjemne in nadpovprečne dosežke v daljšem delovnem obdobju so prejeli Andrej Lupinc, Ita Obersnu, Miran Kazafura, Romana Kocjančič, Zoran Milovanovič, ustvarjalci oddaje O živalih in ljudeh - Mojca Recek, Ema Stavbar, Matjaž Prešeren, Milan Vogrin in projekt Govorni pomočnik, v katerem so sodelovali Bernard Stramič, Arnold Marko, Suzana Köstner, Marta Trobec, Saša Grčman, Tamara Gorup in Alenka Kovačič

Priznanja za izjemne ali nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu pa so prejeli Anka Pirš Lucignano, ekipa Vala 202, Hugo Šekoranja in Apolonija Gantar, Karin Zorn Čebokli, Nataša Uršič, Eva Furlan, Maja Hrvatin, Gregor Kos, Metod Komatar, Peter Hanzl, receptorska služba, Sabina Francek Ivović​, Sara K. Martinuč, ​služba za dostopnost , Tita Martina Mayer, Tanja Starič, Aleš Kocjan in ustvarjalci projekta Frišno.