Idris in Sabrina bosta kmalu postala zakonca Elba. Foto: AP
Idris in Sabrina bosta kmalu postala zakonca Elba. Foto: AP
Idris Elba
Naziv najbolj seksi moškega na svetu so v preteklosti med drugim osvojili Brad Pitt, George Clooney, Dwayne Johnson in Denzel Washington. Foto: AP

Zvezdnik, ki je zaslovel v HBO-jevi seriji The Wire, zvezdniški status pa potrdil kot Heimdall v Marvelovi franšizi Thor, je bil kar nekaj časa tudi v igri za novega Jamesa Bonda. Ko je dobil klic uredništva, da so ga izbrali za najpostavnejšega moškega na planetu, je v smehu dejal: "Najprej sem pomislil: 'Kaj? Ne, resno?' Nato sem stopil pred ogledalo in se temeljito ogledal. Rekel sem si: 'Da, danes si pa res precej privlačen.' Resno – bil sem vesel. Bilo je prijetno presenečenje, naziv mi bo vsekakor dvignil ego."

Prvi "najbolj seksi moški na svetu" je leta 1985 postal takrat 29-letni Mel Gibson, lani pa so izbrali kantrizvezdnika Blaka Sheltona, kar je med ljudmi sprožilo kar nekaj razprave.

Visok in vitek Idrissa
Idris je dejal, da je odraščal v Londonu in da je bil v mladih letih pogosto tarča posmeha, saj je bil zelo visok in vitek. "Za povrh mi je bilo ime Idrissa Akuna Elba. Si predstavljate, kako so me zbadali? A ko so mi zrasli brki, sem postal najbolj 'kul' fant v naselju. Nato pa sem dobil še mišice."

Ko Elba ne igra, rad obišče Ibizo, na Tajskem vadi kikboks, v domačem Londonu pa ustvarja svojo modno kolekcijo oblačil. Ob tem zaročenki, 29-letni manekenki Sabrini Dhowre, pomaga pri načrtovanju njune poroke. Zaročila sta se februarja, poroka bo čez nekaj mesecev.

A ko ga novinarji vprašajo, kateri je njegov najsrečnejši trenutek v življenju, ne okleva niti za trenutek: "To, da sem bil lahko priča rojstvu svojih otrok. To je najboljša stvar na svetu." Elba ima iz prejšnjih razmerij 16-letno hčer Isan in štiriletnega sina Winstona. "Sem zelo nežen oče, kar naprej ju objemam, poljubljam in jima govorim, da ju imam rad. Sin se še pusti ljubkovati, hči pa mi ves čas govori, naj se umirim."

Dodal je, da življenje živi po načelu "ničesar ne obžaluj". "V življenju niso pomembne stvari, ki bi jih moral narediti, ampak bi vsi morali živeti po filozofiji, da jutri morda ne pride, zato je treba ukrepati danes."