Zaplapolale so slovenske zastave. Foto: Reuters
Zaplapolale so slovenske zastave. Foto: Reuters

V Planici je na ekipni tekmi slovenske smučarske skakalce podprlo morje navijačev. V nasprotju s treningom, ki je na prvi dan spektakla privabil 13.000 ljudi, in petkove tekme, ko je veličastno kuliso pričarala 12.000-glava množica, se je danes prvega mesta na ekipni tekmi razveselilo kar 20 tisoč navijačev.

Po celotnem prizorišču se je tako ob zmagi Žige Jelarja, Petra Prevca, Timija Zajca in Anžeta Laniška, ki so zmagali s prednostjo 24,2 točke pred norveško četverico, bučno razlegalo petje slovenske himne Zdravljice, ki so jo vsi navzoči z vsem srcem zapeli v en glas.

Najbolj zvesti navijači so bili v dolini že več ur pred začetkom tekme. Čeprav so se pripravljena parkirišča hitro polnila, v prometu ni bilo težav. Odločitev organizatorjev za krožni promet in brezplačne avtobuse v Planico in iz nje, se je izkazala za dobro. "Komaj smo čakali, da je ta korona mimo. Da se spet dobimo, da Slovenci zadihamo kot eno in povemo, da smo v vseh športnih najboljši," je za TV Slovenija dejala ena izmed prešernih navijačic in še zaklicala: "Slovenci smo zakon!" Še eden izmed navdušencev pa je prireditev v vznožju bratov Gorišek označil za "slovenski praznik", prišel pa je zato, ker si je želel izkusiti vzdušje.

Kljub temu, da se je bučno navijanje pod Poncami počasi poleglo, po podelitvi prešerni obiskovalci niso pripravljeni oditi domov. Dobro voljo bodo namreč prenesli v Kranjsko goro.

Navijači več kot zadovoljni z razpletom ekipne tekme v Planici

Po dveletnem premoru zaradi epidemije je tako Planica potrjeno dobila staro podobo. Organizatorji so tako kot v preteklosti pripravili oder, kjer nastopajo glasbene skupine. Na posebnem odru Vala 202 so se v četrtek predstavili Joker out, v petek pa Zmelkoow. Danes so dan popestrili Mi2, jutri pa bodo razpoloženje dvignili še Veseli Begunjčani.

S tretjo ekipno zmago na poletih v Planici so slovenski orli tudi močno popestrili nedeljski finale svetovnega pokala, saj se varovancem Roberta Hrgota ponuja celo pokal narodov, kjer so zdaj že drugi.