Dan 202 ob 50. obletnici Vala 202. Foto: Maj Valerij
Dan 202 ob 50. obletnici Vala 202. Foto: Maj Valerij

"Pol stoletja povezanosti. Pet desetletij smeha, solz, sreče, izzivov, zmag. 50 let prijateljstva. Toliko časa smo že vaši, poslušalke in poslušalci. Mejnik ni samo številka. Je prelomnica, ni pa usodna. Je trenutek, da se ozremo v preteklost, in obenem priložnost, da pogled usmerimo v prihodnost," so zapisali na spletni strani Vala 202.

Zgodovina Vala 202 so tako vsakodnevni prebliski poslušalcev, ki sooblikujejo program. Zgodovina radia so navijaška evforija, nestrpno pričakovanje, prešerno veselje športnikov, ki združujejo. So tudi človeške stiske. In solidarnost, izkazana iz tedna v teden. Je občutek pripadnosti med usklajenim prepevanjem tisočev na koncertu v živo. In je pomirjujoči glas, ko vse drugo obmolkne. Je skupnost poslušalcev. "Naša zgodovina so vaše zgodbe," so poudarili.

V letu, ko praznujejo 50 let, postavljajo tudi temelje za prihodnost. 16. junija 2022 v Križankah pripravljajo Dan 202, koncert slovenske popularne glasbe, ki je zaznamovala več generacij poslušalcev. Programa še ne razkrivajo, prve vstopnice za Dan 202 pa so že na voljo v predprodaji. Obljubljajo nepozaben večer.

Sicer se bodo spomladi s programom ustavili med poslušalci po državi. Prenovili bodo spletno stran, jeseni organizirali festival avdioprodukcije, pred koncem leta pa ekskluzivni koncertni odmev Križank ponesli tudi po Sloveniji. "Veseli bomo, če se nam boste pridružili ob našem skupnem prazniku," še vabijo.