Po koncertu se prileže počitek ... Foto: www.6packcukur.com
Po koncertu se prileže počitek ... Foto: www.6packcukur.com
6pack Čukur
Med snemanjem spota za pesem No. 1 žena je obiskal tudil studio oddaje Tistega lepega popoldneva. Foto: www.6packcukur.com

Vedno nosim pravo krzno.

6pack Čukur
V taki opravi ga ne vidimo pogosto ... Foto: www.6packcukur.com
6pack čukur
Takšno je pač zvezdniško življenje ... Foto: www.6packcukur.com

Tudi na tretjem albumu ostajam zvest svojemu slogu.

Njegova besedila so pozitivna, zafrkantska in vesela, v prvi vrsti pa izvirna. Po dveh letih koncertiranja in dveh izdanih albumih, Ne se čudit' in Keramičarska lirika, v teh dneh začenja snemanje svojega tretjega. Še pred poletjem pa napoveduje naskok na radijske postaje z novim singlom. Preberite intervju z najboljšim keramičarjem med glasbeniki in najboljšim glasbenikom med keramičarji!

V: Živjo! Kako ste oziroma še boste izkoristili ta dan - se boste zaprli v studio, imate kakšen koncert, boste lenarili ali kaj drugega?

Čukur: Danes je zadnji dan v mesecu in takrat ponavadi urejam pošto, plačujem račune in podobne zadeve, saj imam s. p. Imel sem opravka s samimi uradnimi zadevami, torej. Zjutraj pa sem bil že na tržnici - nič kaj povezano z glasbo, kajne? No, jutri imam koncert.

V: Znani ste po tem, da se preživljate tudi s polaganjem ploščic. Ker se je pred kratkim odvila podelitev viktorjev, ste mogoče že položili ploščice kateremu izmed dobitnikov, nominirancev ali nasploh komu izmed estradnikov?

Čukur: Ha, ha. Ploščice sem položil že kar precej estradnikom, Alešu Uranjeku, na primer. Glede na to, da so bili na Viktorjih nominirani glasbeniki, ki jih ne poznam preveč, pa nisem zaenkrat delal še pri nobenemu izmed njih. Na sami prireditvi pa sem res dobil nekaj ponudb. Mogoče v prihodnosti, torej.

V: Ali znancem s scene računate več ali manj, naredite komu celo zastonj?

Čukur: Odvisno od tega, kako mi je všeč njihova glasba ... (smeh). Če bi glasbeniki služili velike denarje, bi jim lahko mastno zaračunal, ker pa jih nimajo, tega ne morem. Plačajo mi normalno, toliko, kot vsi drugi.

V: Ali to, da se še vedno ukvarjate s polaganjem ploščic, pomeni, da se v Sloveniji samo s šovbiznisom ne da preživljati?

Čukur: Seveda se ne da. V zadnjih dveh letih sem imel veliko koncertov, tako da se lahko pohvalim, da sem živel samo od glasbe. Zdaj, ko že nekaj časa nisem izdal nobene nove pesmi, pa se moram preživljati s keramiko. Vsak namreč rabi neki stalen zaslužek in hvala bogu, da imam res veliko naročil za keramiko.

V: Tudi vaš drugi album nosi naslov Keramičarska lirika. Kaj pa naslednji projekt, se boste odmaknili od dozdajšnjega sloga, ste si začrtali kakšno novo smer? Načrtujete sodelovanje s kakšnimi znanimi glasbeniki?

Čukur: Smo na začetku snemanja mojega tretjega albuma. Delam s Sašo Lušićem, s katerim sodelujem že od prve plošče naprej. Z gosti je pa tako: na začetku jih nikoli nimam v mislih. Šele po tem, ko pesem nastaja, dobim idejo, koga bi povabil, kdo bi sodil zraven. Tako da zaenkrat nimam še nobenega imena v glavi. Pesmi na albumu ostajajo v mojem slogu - nadaljeval bom s pozitivnim hiphopom, saj se mi zdi, da sem edini v Sloveniji, ki delam tako glasbo. Besedila imam že skoraj vsa napisana, bodo pa še vedno vesela, smešna, sveža, v istem slogu kot do zdaj, torej.

V: Vaš sokrajan in prijatelj Peter Poles se je v oddaji Spet doma zelo uspešno preizkusil v plesnem turnirju zvezd. Ali lahko tudi vas pričakujemo v vlogi plesalca vroče rumbe?

Čukur: Ja, pred kratkim sem govoril s Petrom in povedal mi je, kako je vsak dan vadil za ta nastop. Je pa gotovo že pred tem znal dobro plesati. Jaz ne znam tako dobro migati, imam sicer ritem, bila pa bi kar velika muka, da bi se moral vse te plese naučiti - hkrati pa tudi velik izziv. A vseeno upam, da me ne bodo povabili k sodelovanju ... (smeh)

V: Vaše dekle Nika se je na podelitvi viktorjev pojavila v krzneni opravi. Je šlo za pravo ali umetno krzno?

Čukur: Bilo je pravo, saj je krznarka.

V: Tudi raperski videz zahteva krznene dodatke. Pa vi, uporabljate pravo ali umetno krzno? Ali to pomeni, da ste na bojni nogi z Jadranko Juras, ki je zelo dejavna v boju proti krznu?

Čukur: Tudi jaz vedno nosim pravo krzno. Z Jadranko zaradi tega nisem na bojni nogi. Živim življenje, kot se mi zdi, kupujem, kar mi je všeč. Jadranka Juras pa nima nobenih vplivov name. Tisti, ki protestirajo proti krznu, se mi zdijo nerazgledani ljudje. Tudi jaz sem se namreč poglobil v to dejavnost in ugotovil, da se protestniki spravljajo na industrijo krzna le za to, ker se ne morejo vreči na, na primer, industrijo kozmetike in na nekatere druge, ki so močnejše. Zase z veseljem rečem, da dam nase vedno pravo krzno - če le imam denar. Ja, še to: z Jadranko Juras pa ne glede na krzno nikoli ne bi posnel skupne pesmi, ker mi ni všeč.

V: Kakor koli, krzno in druge tople obleke bomo kmalu odvrgli, bliža se poletje in sončni dnevi. Kje boste preživeli počitnice, morda kar delovno?

Čukur: Vsako leto si privoščim en mesec počitnic. Letos sem sicer zelo zaposlen s snemanjem albuma, tako da upam, da si bom tudi letos lahko utrgal kaj časa za dopust. Pred poletjem bi rad predstavil še novi singel, da bodo ljudje videli, da me ni povozil avto, da še živim. Poleti pa vsako leto hodim v Grčijo, v neko neturistično vasico, zato upam, da jo bom obiskal tudi letos.

A. P.

Vedno nosim pravo krzno.

Tudi na tretjem albumu ostajam zvest svojemu slogu.