Alenka in Jure bosta pred začetkom olimpijskih iger kupila nov televizor, nato pa navijala za slovenske športnike. Foto: MMC RTV SLO
Alenka in Jure bosta pred začetkom olimpijskih iger kupila nov televizor, nato pa navijala za slovenske športnike. Foto: MMC RTV SLO
Sabina Remar
Sabina bo skupaj s Cimetom navijala za Jamajčana Usaina Bolta. Foto: Sabina Remar
Tadeja Ternar
Tadeja z zanimanjem spremlja razvoj olimpijske infrastrukture v Pekingu. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

V olimpijskem duhu smo o načrtih za spremljanje zgodovinskega športnega dogodka, ki ga bo letos gostila Kitajska, povprašali tri znane Slovenke, ki so očarale tri športnike. Kot je znano, je pevka Gotarjeva v ljubezenski zvezi s hokejistom Juretom Stoparjem, manekenka in pevka Remarjeva z nogometašem Sebastijanom Cimerotičem, tudi spremljevalec misice Ternarjeve Gregor Balažic prihaja iz nogometnih vrst.

Vse tri si bodo olimpijske športne spopade ogledale kar na malih zaslonih. Medtem ko prvi dve najbolj zanima atletika, pa Tadeja že pred začetkom iger z zanimanjem spremlja spremembe v Pekingu, ki ga je obiskala v času, ko je Slovenijo na Kitajskem predstavljala na izboru za najlepšo Zemljanko.

Alenka in Jure: Za Slovenijo s srcem!
"Zagotovo bova spremljala olimpijske igre, pravzaprav ravno s tem namenom kupujeva tudi nov televizor," nam je zaupala Alenka Gotar in po posvetu z Juretom dodala: "Gledala bova atletiko, plavanje, skratka vse športe, v katerih blestijo naši predstavniki. Vsem našim športnikom pa želiva, da se v Pekingu čim bolje uvrstijo, in drživa pesti zanje. Naj sebe in Slovenijo zastopajo s srcem."

Gotarjeva pravi, da do zdaj še ni imela priložnosti za ogled olimpijskih iger v živo, a je to njena velika želja.

Sabina: Cime navija za Jamajčana
Sabina Remar sicer nima svojih favoritov, šport je začela bolj spremljati šele v zadnjem času zaradi Sebastijana. S "Cimetom" bosta veliko gledala atletiko, saj on navija za šprinterja iz jamajških vrt, Usaina Bolta, in ga z zanimanjem spremlja.

"Tudi sama sem, sicer že dolgo nazaj, trenirala atletiko in ta šport mi je zelo všeč, rada ga gledam," je še povedala Sabina, ki se v zadnjem času bolj kot manekenstvu posveča pevski karieri.

Tadeja z nostalgijo po Kitajski
Mis Slovenije Tadeja Ternar, ki je lani na Kitajskem Slovenijo predstavljala na izboru za mis sveta, pa pravi: "Zanima me dogajanje v Pekingu, res zanimivo je bilo opazovati že, kako so zrasle vse te nove zgradbe. Prav gotovo bom spremljala tudi športne dogodke ... Zanimajo me pravzaprav vsi, najbolj pa tenis in nogomet."
"Na olimpijske igre bi šla z veseljem, a takrat, ko bodo kje bliže", je še dodala simpatična Prekmurka.

A. K.