26-letni Matjaž Lesjak je postal nov mister Slovenije. Foto: BoBo
26-letni Matjaž Lesjak je postal nov mister Slovenije. Foto: BoBo
Matjaž Mavri Boncelj
Favorit zbranih v klubu je bil Matjaž Mavri Boncelj, ki je na koncu prejel lento Cosmo mister. Foto: BoBo
Za prekinitve izbora so poskrbeli raper Chorchyp, skupina Covellite, stand up komik Gašper Bergant, pevec Matjaž Kumelj ter plesalka Gea Erjavec in pevka Christine. Foto: BoBo
Matjaž Lesjak
Lesjak nadaljevanje kariere v manekenstvu vidi v tujini. Foto: BoBo

"Verjel sem, da mi lahko uspe, ampak sem zelo presenečen nad zmago," je po prejemu lente komentiral nov mister Slovenije. "Manekenstvo me je vedno zanimalo, ampak se nisem nikoli poglobil v to. Nato pa je prek družbenih omrežij stik z mano navezal Erik Ferfolja in tako se je začela moja pot," je svoje začetke - ki segajo v mesec februar - opisal Lesjak.

"Tekmovanja sem se udeležil, ker sem ambiciozna oseba. Prepričan sem bil, da sem fizično in psihično pripravljen. In verjamem, da bo to odskočna deska v svet manekenstva," je povedal nov mister za MMC.

Njegov cilj je delo v tujini. "Trenutno se dogovarjam z neko agencijo iz Milana, kamor se bom preselil konec leta. Upam, da bom lahko čim več delal po svetu, ne samo v Milanu," je še dodal Lesjak.

Novi mister živi v Mariboru in dela magisterij iz gradbeništva. V prostem času se ukvarja s športom, več kot osem let je treniral nogomet, zdaj pa vidi svojo pot na modnih stezah. Lesjak se je skupaj s svojimi "soborci" predstavil v treh izhodih (v oblačilih za prosti čas, kopalkah in večernih oblekah) in še enkrat v družbi štirih superfinalistov, kamor se je uspelo uvrstiti še Matjažu Mavriju Bonclju iz Tržiča (ta se je uvrstil v superfinale neposredno, ker je prejel največ glasov na družbenem omrežju Facebook), Alenu Nuhanoviću iz Postojne, Mihi Repincu iz Starih Fužin – Bohinj in Andražu Logarju iz Kranja.

Za naziv pa so se potegovali še: Žiga Štangar iz Škofljice, Axel Luxa iz Sežane, Matija Peklaj iz Ljubljane, Klemen Orter iz Velenja in Miha Ratajc iz Celja.

Organizatorji s ključno vlogo pri izboru
Izbor za mistra je tudi letos potekal podobno kot pretekla leta. Druščina se je zbrala v klubu Cirkus - morda letos z okrnjeno zasedbo znanih obrazov, med njimi so izstopali Iris Mulej s partnerjem in nekdanji mistri. Matjaž Kumelj je nastopil kot glasbeni gost, medtem ko sta Nadižar in Bojan Ilijanič skoraj dve uri trajajoči izbor spremljala v vlogi žirantov. Poleg njih so deseterico žirantov, ki so prispevali 30 odstotkov glasov, sestavljali še: Nataša Horvat, Gašper Markič, Nina Valant, Žiga Trkulja, Ota Širca Roš, Katja Jakopovič in Katja Kokalj.

Pri izboru so odločali še glasovi fotografinje Ane Gregorič, ki je ves čas priprav spremljala tekmovalce skozi fotografski objektiv (njeno mnenje je štelo za 20 odstotkov glasov), in organizatorjev izbora za mistra Slovenije (njihovo mnenje je predstavljalo 50 odstotkov glasov).

Organizator izbora Erik Ferfolja je priznal, da zadnje obdobje s pomočjo izbora iščejo predvsem manekene, in ne lepotcev. "Fanta, ki ima potencial, da uspe v modnem svetu, zato je izbor težji. V tej mali državici, ki ni modno naravnana in nima modne industrije, ki bi dajala impulze ljudem, ni lahko najti fantov, ki si želijo uspeti na modnem področju. Sami moramo animirati ljudi in jim vliti voljo, da so pripravljeni za to," je povedal Ferfolja in dodal, da v Sloveniji mrgoli lepih ljudi, in to je treba izkoristiti.

Za zgled nove zgodbe o uspehu v svetu manekenstva je izpostavil novega mistra, ki ima po njegovem mnenju velik potencial: "Res je, našel sem ga, ampak on je imel potencial že v sebi. Samo vprašal sem ga, ali ga zanima, in odgovor je bil pritrdilen. Nisem ga navdušil za manekenstvo, ampak sem ga našel in pojasnil, kaj lahko pričakuje, če stopi na to pot," je sklenil Ferfolja.

Za nagrado v Milano
Poleg klasičnih medijskih obveznostih novega mistra čaka oktobra potovanje v Milano. Organizatorji mu bodo zagotovili agencijo, ki ga bo zastopala. Ob zmagi pa je prejel 2.000 evrov žepnine za pomoč pri ustvarjanju manekenske kariere, promocijsko knjigo z umetniškimi fotografijami, osebnega trenerja in frizerja.