Golobčka sta se skupaj končno sprehodila po rdeči preprogi. Foto: EPA
Golobčka sta se skupaj končno sprehodila po rdeči preprogi. Foto: EPA
Trevor Noah se je šalil na račun predsednika. Foto: EPA
Trevor Noah se je šalil na račun predsednika. Foto: EPA

Tradicionalna enourna večerja, na kateri se ameriški predsednik pred občinstvom, polnim novinarjev, sooči s prijateljskim norčevanjem, se je končno vrnila. Zadnji dve leti je namreč gostija dopisnikov iz Bele hiše zaradi pandemije covida-19 odpadla, po šestih letih pa se je je končno udeležil tudi voditelj Združenih držav Amerike.

Preden je vajeti prevzel voditelj Trevor Noah, ki je letos povezoval tudi podelitev grammyjev, je večletno odsotnost predsednika na prireditvi komentiral tudi trenutni voditelj Joe Biden. "To je razumljivo. Imeli smo grozno nadlogo, ki sta ji sledili dve leti covida," je zbodel vladanje in odločitev nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, ki se je leta 2016 odločil, da bo poseben dogodek bojkotiral. V uvodnih besedah ni prizanesel niti Rusiji. "Trevor, dobra novica je, da se zdaj lahko norčuješ iz predsednika Amerike, zaradi tega pa ne boš šel v zapor, kot bi se to zgodilo v Moskvi."

Joe Biden gostil dopisnike iz Bele hiše

Prejšnji mesec je sicer Biden povzročil mednarodni incident, ko je dejal, da bi morali Vladimirja Putina odstaviti. "Rusija je bila zelo jezna, dokler ji nekdo ni razložil, da zadeve, ki si jih Biden želi, dejansko niso izvršene," si je Bidna privoščil Noah. "Odkar ste prišli na položaj, vse raste. Cena plina raste, najemnine, cena hrane, vse," je še dodal voditelj, ki je bil sicer zadovoljen, da se predsednika ni bilo strah udeležiti te večerje. Nekaj komičnih vložkov je prispeval tudi James Corden, poroča BBC.

Priznanim novinarjem in uradnikom so se na večeru, ki je del tradicije ameriškega tiska že od leta 1921, sicer pridružili tudi zvezdniki in zvezdnice, kot so Drew Barrymore in Chris Rock. Izstopala sta predvsem Kim Kardashian in Pete Davidson, ki sta kot par končno debitirala na rdeči preprogi. Medtem ko je zaljubljena 41-letnica zasijala v bleščeči srebrni obleki, se je 28-letnik sprehodil v črni obleki, nosil pa je sončna očala.