Ana Klašnja je bila tudi gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, kjer je z uporabniki kleptala o baletni karieri, napornih treningih ... Foto: MMC RTV SLO
Ana Klašnja je bila tudi gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, kjer je z uporabniki kleptala o baletni karieri, napornih treningih ... Foto: MMC RTV SLO
Ana Klašnja
Ana Klašnja je v mladih letih z ritmične gimnastike presedlala na balet, zdaj pa se preizkuša tudi kot igralka. Pravi, da jo poleg igre v gladališču zanima tudi film. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana
Odlomki iz predstave Sneguljčica

Ana Klašnja je sicer od leta 2001 stalna članica ansambla ljubljanske SNG Opera in balet, 7. julija pa se je predstavila občinstvu tudi v vlogi igralke v predstavi Sneguljčica in sedem palčkov režiserja Vita Tauferja. Povedala je, da se gledališka igra vsekakor razlikuje od baleta: "Razlika je v govoru, z govorjenjem se namreč lažje izražaš kot samo z gibi in mimiko."

Po njenih besedah je bil odziv občinstva po julijski premieri "fantastičen". "Publika je bila krasna, odziv je bil res pozitiven," je pojasnila za MMC in dodala, da ekipo čaka naslednja predstava v septembru, oktobra pa bodo gostovali v Južni Ameriki.

Ana Klašnja je bila tudi gostja MMC-jeve spletne klepetalnice, kjer si lahko več preberete o njeni baletni karieri in trdih treningih.

Igra, jo zanima, a balet je na prvem mestu
Za Ano pa to vendarle ni bila čisto prva igralska preizkušnja. Na gledališkem odru je že stala v stranski vlogi, zdaj pa je dobila priložnost pokazati svojo igralsko nadarjenost tudi v vlogi glavne junakinje. "Treme je bilo zdaj zagotovo več. Hitro sem se mogla naučiti besedilo, vendar je šlo, saj vloga vseeno nima toliko besedila, pa tudi celotna ekipa mi je stala na strani," je dejala. Z njeno igro pa je bil zadovoljen tudi režiser Vito Taufer, ki jo je povabil k sodelovanju po priporočilu Mladinskega gledališča.

Kljub "spogledovanju" z igralskim poklicem pa za Ano na prvem mestu še vedno ostaja balet. "Balet je še vedno prvi, vendar si tudi po baletni karieri želim ostati na odru," je sklenila Ana, ki smo jo zmotili na dopustu v Italiji.

Odlomki iz predstave Sneguljčica