Katera bo nadomestila lanskoletno mis Sanjo Grohar? Foto: RTV SLO
Katera bo nadomestila lanskoletno mis Sanjo Grohar? Foto: RTV SLO
Iris Mulej
Mis universe 2002 želi štiri leta kasneje še krono mis Slovenije. Foto: RTV SLO
portoroški Avditorij
Letos bo tekmovanje za mis Slovenije potekalo v portoroškem Avditoriju. Foto: RTV SLO

Tam bo namreč potekal 56. izbor za mis sveta. Katera od slovenskih tekmovalk se ga bo udeležila, bomo izvedeli na dan državnosti.

V finale pa so se letos v Podčetrtku uvrstile Martina Cvetežar (Maribor), Marina Bionda (Postojna), Katarina Jurkovič (Mavčice), Vanja Ivanovič (Vrhnika), Iris Mulej (Podgrad), Ines Kaltak (Izola), Kristina Kuhelj (Grosuplje), Maja Žižek (Maribor), Amani Elian (Maribor), Tamara Pavlovič (Cerklje ob Krki), Katja Gaiser (Ptujska gora) in Sanda Lukavica (Krško).

Na izboru za mis naj bi nastopala dekleta, ki se pred tem niso medijsko izpostavljala. Tokratni izbor za slovensko mis pa je očitno prinesel nekaj novosti. Tako se bodo v finalu znašla tudi dekleta, ki so slovenski javnosti že znana. Med drugim se bo v kopalkah po odru sprehodila tudi nekdanja slovenska mis universe Iris Mulej. Prav tako bodo gledalci v dvorani in tisti pred malimi ekrani opazili še eno znano Slovenko, manekenko Katarino Jurkovič.

Hawaiian Tropic, mis universe ...
Se spominjate še ene znane Slovenke, ki je zmagala na tekmovanju za mis Hawaiian Tropic? Pa če vam pomagamo z imenom Vanja Ivanovič? Ines Kaltak je 18-letna rokometašica, ki igra v Ženskem rokometnem klubu Izola, Maja Žižek pa se je leta 2005 potegovala za laskavi naslov mis universe. Neznani obrazi, ki se bodo sprehodili po odru, so torej le Martina Cvetežar, Marina Bionda, Kristina Kuhelj, Amani Elian, Tamara Pavlovič, Katja Gaiser in Sanda Lukavica.

Neznano:že videno
Vprašanje se postavi kar samo. Koliko možnosti za zmago bo imela katera od medijsko neprepoznavnih kandidatk za mis?

Glasovanje za mis poteka namreč prek telefonov in verjetno je več možnosti, da bodo gledalci glasovali za že znani obraz kot pa za tistega, ki ga še nikoli niso videli, čeprav organizatorji vsakič znova poudarjajo, da si za mis želijo neznana dekleta, za katera je naslov mis Slovenije prvi korak v svet slave.