Mistru Slovenije Marku Janku (levo) se vidnejša uvrstitev ni posrečila, zdaj Slovenija v 'boj' pošilja še Bojana (desno). Foto: Anka Bulovec
Mistru Slovenije Marku Janku (levo) se vidnejša uvrstitev ni posrečila, zdaj Slovenija v 'boj' pošilja še Bojana (desno). Foto: Anka Bulovec
Na dogodku se je predstavila tudi deseterica finalistk za izbor Miss Slovenije za miss Italije v svetu. V ospredju je organizatorka Jasmina Novak. Foto: Anka Bulovec

22-letni Dolenjec je že odpotoval v Dominikansko republiko, kjer bo med drugim in 15. majem potekalo svetovno lepotno tekmovanje Mister Universe Model. Tekmovalci bodo bivali v znanih letoviščih Puerta Plata in Punta Cana, kjer bo 14. maja tudi veliki finale.

Brez velikih pričakovanj
Slovenski up za visoko uvrstitev je pred odhodom dejal, da že komaj čaka, da doživi utrip dogodka: "Zadnje mesece sem neprestano v fitnescentru in na dieti. Skupaj s trenerjem Boštjanom Krekom sva dosegla zavidljive rezultate. Priznam, da sem prvič v življenju v tako vrhunski fizični formi."

Postavni Bojan se zaveda konkurence in dejstva, da prihaja iz majhne dežele, zato stoji na realnih tleh: "Moj cilj je, da se svetovnega izbora udeležim maksimalno pripravljen. Sicer pa je bolje biti brez pričakovanj. V tem primeru ne moreš biti razočaran," je bil skromen. Nekaj nasvetov mu je zaupal tudi Marko Janko, mister Slovenije za mistra international, ki je že okusil čar svetovnega lepotnega izbora.

Izbor se bo sicer odivjal vzporedno s tednom mode, tako da bodo vsi tekmovalci nastopili tudi na modni reviji enega izmed priznanih modnih oblikovalcev.

In s čim bo Bojan skušal očarati žirijo? Predstavil se bo v zlatih kopalkah in nekoliko prirejeni narodni noši, ki bo po besedah lastnika licence Erika Ferfolje "sodobna in atraktivna, še vedno pa bo vsebovala tradicionalne elemente".

Del protokola je tudi predaja nacionalnih daril, Slovenci so se tokrat odločili za simbol Postojnske jame, človeško ribico, ki jo bo Bojan podaril gostiteljem, političnim veljakom in sotekmovalcem.

Foto: Anka Bulovec