Bono in Borut Pahor sta po letih skoraj vrstnika, zato jima gotovo ni zmanjkalo tem za klepet. Foto: Twitter
Bono in Borut Pahor sta po letih skoraj vrstnika, zato jima gotovo ni zmanjkalo tem za klepet. Foto: Twitter

Slovenski predsednik je med obiskom Johannesburga in Pretorie na Twitterju zapisal, da je Mandela močno verjel v svobodo, enakopravnost in spravo. "Imel je sanje, zaradi katerih je bil zaprt več kot četrt stoletja. Uresničil jih je, ne da bi se maščeval tistim, ki so mu jih skušali vzeti," je razmišljal in dodal, da je Mandela z zvestobo sebi in svojemu narodu ter skupnim idealom boljše in pravičnejše družbe navdihoval ves svet.

Prav po zavzemanju za boljši svet je znan tudi Bono, velik človekoljub in "borec za Afriko", kot ga je na omenjenem družbenem omrežju označila Pahorjeva ekipa za stike z javnostjo. 53-letni irski zvezdnik s pravim imenom Paul David Hewson je bil prijatelj Nelsona Mandele, zato se je s skoraj stoterico državnikov udeležil slovesnosti v spomin na prvega temnopoltega predsednika Južne Afrike, borca proti apartheidu in dobitnika Nobelove nagrade za mir.

O čem sta klepetala 50-letni Borut in tri leta starejši Bono, sicer ni znano, morda pa nam bo predsednik vsebino pogovora razkril ob kaki drugi priložnosti. Bodo U2 med naslednjo turnejo na seznam koncertnih prizorišč končno vključili tudi Slovenijo?