Nick Vujicic se mudi v Sloveniji. Sprejel ga je predsednik Borut Pahor, jutri pa bo nagovoril mlade v Kopru. Foto: Reuters
Nick Vujicic se mudi v Sloveniji. Sprejel ga je predsednik Borut Pahor, jutri pa bo nagovoril mlade v Kopru. Foto: Reuters

Na sprejemu je Vujicic Pahorju povedal svojo življenjsko zgodbo - Nick se je rodil brez okončin, postal pa je osebnost, ki navdihuje in motivira ljudi po vsem svetu.

Predsednik republike je v izjavi za medije poudaril, da je bil pogovor izjemno ganljiv, usmerjen v razmislek, kako spodbuditi mlade, da bodo zrasli v dobre ljudi: "Če si kaj želimo, je, da bi naši otroci zrasli v dobre ljudi. Presrečen sem, da bo Nick jutri stopil pred večtisočglavo množico mladih in jih s svojo izkušnjo nagovoril, da takšni postanejo tudi oni."

Ob koncu pogovora je predsednik republike Nicku osebno razkazal predsedniško palačo in mu kot velikemu ljubitelju Primoža Trubarja poklonil podobo Primoža Trubarja iz gline. Nick pa je predsednika Pahorja osebno povabil, naj se jutri udeleži njegovega nagovora mladim v Športni dvorani Bonifika v Kopru. Dogodek z začetkom ob 10.30 bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija na 1. programu.

Nick bo v Kopru nagovoril mlade
Vujicic se je odzval povabilu društva Zaživi življenje - društvo za osebnostni razvoj otrok, mladih in odraslih, tako se bo jutri udeležil dogodka Trdno stoj! Spregovori! v športni dvorani Bonifika v Kopru, kjer bo mladim med drugim spregovoril o kulturi medsebojnega spoštovanja, nenasilja in strpnosti.

Nick v okviru omenjenega projekta mladim po vsem svetu tako sporoča, naj nikoli ne obupajo, naj gojijo vrednote medsebojnega spoštovanja in naj svoje integritete nikoli ne postavijo pod vprašaj, ko dosegajo svoje cilje.