Za svoj dom sta si Božiček in vilin Tjan letos izbrala Božičkov raj v Črni na Koroškem. Foto: Organizator
Za svoj dom sta si Božiček in vilin Tjan letos izbrala Božičkov raj v Črni na Koroškem. Foto: Organizator

Domačini in drugi prostovoljci tako v mestnem središču pripravljajo številne brezplačne dogodke in dejavnosti za vso družino, na primer pravljične urice, ustvarjalne delavnice, iskanje skritega zaklada, sankanje, pisanje pisem Božičku, okušanje lokalnih dobrot itd.

Tisti, ki se bodo želeli srečati s pravim Božičkom v njegovi pisarni, pa si bodo lahko priskrbeli vstopnico in se v nekaj kilometrov odmaknjeno pravljično deželo (Črnjanski oz. zdaj Božičkov raj) odpravili z lastnim ali organiziranim prevozom, Božičku pa zaupali svoje skrite želje.

Kot poudarjajo na občini Črna, bo k čarobnosti decembrskega dogajanja gotovo prispevalo tudi spremljevalno dogajanje. Na osrednjem prizorišču bodo obiskovalce zabavali Rok iz BQL, Dejan Dogaja, Fehtarji, Trkaj, Ribič Pepe, Romana Kranjčan, Nika Zorjan in pisatelji Boštjan Gorenc - Pižama, Ivan Mitrevski, Janja Vidmar, Primož Suhodolčan, Ajda Rooss, Damjana Urh in drugi.

Da pa bo vse še bolj čarobno, se bo dobri mož podal tudi na spust z Olimplinom – najdaljšo jeklenico v Sloveniji.

Ob tem pa organizatorji poudarjajo, da Božičkova pravljica "ne bo le pobeg iz resničnosti za obiskovalce, ampak tudi priložnost, da s skupnimi močmi pomagamo Črnjanom, da njihovi kraji spet zasijejo v vsem svojem sijaju". Pri projektu ob občini in tamkajšnji regionalni razvojni agenciji sodelujejo še mnoge druge nepridobitne organizacije, kot so Zveza prijateljev mladine Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije, Zavod RISA, CUDV Črna, TD Črna, KD Črna ...