Gorenjci, ki še niso na morju, so se lahko ta konec tedna zabavali v Kranju. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Gorenjci, ki še niso na morju, so se lahko ta konec tedna zabavali v Kranju. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

V Kranju je bil zadnji julijski konec tedna v znamenju Kranfesta, ki se je končal z ognjemetom, ko je bila že nedelja in je bila ura ena zjutraj. Obiskovalcev je bilo nekaj manj kot lani. "Zasluga" gre Blejski noči, ki je potekala sočasno in seveda vremenu, ki je nagajalo zlasti v soboto, ko je dež ponehal šele po 21. uri.

Letos je bil gorenjski poletni festival posebej posvečen mednarodnemu sodelovanju in prijateljstvu med Kranjem in drugimi mesti, zaznamovalo pa ga je tudi državno prvenstvo v odbojki na mivki in zaključek projekta Barve Evropske unije v Kranju, v okviru katerega je Kranj pol leta predstavljal vse članice povezave.

A največ obiskovalcev festival najbrž obišče zaradi pestre glasbene ponudbe. Na Glavnem trgu so nastopili Langa in Orleki, Slovenski trg pa je gostil večinoma manj kakovostna, a zato bolj popularna imena. Če omenimo, da sta priložnost na odru dobili tudi Sabina Mali in Sanja Grohar, je jasno, da kriterij ni bil le glasba, ampak tudi zunanji izgled in število golih fotografij v Playboyu. Dogajanje na Slovenskem trgu je v objektiv ujel tudi MMC-jev fotoaparat.

T. O.

Kingstoni (na sliki z zmagovalko Bitke talentov Nino Pušlar) so v petek na koncu le naredili pravo zabavo, potem ko je bilo občinstvo ves večer zelo neodzivno. Na srečo so nastop lahko izpeljali do konca in se ni ponovil pripetljal iz Žužemberka, ko je nesrečnega 13. julija med njihovim nastopom udarila strela in je ozvočevalcu roke kar vrglo v zrak. Foto: MMC RTV SLO
Playboyevo dekle leta Sabina Mali (na sliki s svojimi plesalci) je privabilo moške poglede s čipkasto obleko, skozi katero se je videlo spodnje perilo. Dekle je vsekakor lepo, a to gotovo ne bo dovolj za glasbeno kariero. Verjetno je prvič pela pred večtisočglavo množico in se je opazilo, da je začetnica. Še dobro, da je (edina) pela na playback, čeprav niti posneto petje (no, bolj stokanje) ni ponujalo užitkov. Res, trenutek je bil primeren za obisk stojnice s pijačo in hrano. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Recite kar hočete, ampak Sanja Grohar si za glasbeno kariero v primerjavi s Sabino Mali zasluži grammyja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Na srečo so nastopili tudi dobri glasbeniki. Pohvale skupini Da Phenomena za petje in igranje v živo, kot ponavadi je bila prepričljiva tudi Eva Černe. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Turbo Angels so še pod vtisom zmage na festivalu Marco Polo na Korčuli. Pesem Riba ribi grize rep so logično zapeli tudi v Kranju. Malo manj logičen je bil izbor božične pesmi Zamrznil je čas. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Lepotic res ni manjkalo: Petra Slapar in Sanja Grohar ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
... ter prva spremljevalka Miss Hawaiian Tropic Tamara Popovič. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Na odru sta nastopila tudi skupina Sexplosion (na fotografiji Sara Lednik) in Erik Ferfolja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Petar Grašo je zadnje čase pogost gost na Gorenjskem. Po Zbiljski je nastopil še na Kranjski noči. Foto: MMC RTV SLO/T. O.