Plavolasa Brigita je skozi stranska vrata prišla na Emo. Foto: Uradna spletna stran
Plavolasa Brigita je skozi stranska vrata prišla na Emo. Foto: Uradna spletna stran
Alenka Gotar
Evrosong bo maja gostil Beograd. Foto: RTV SLO

Če mi nastopa ne uspe pripraviti tako, da bom z njim popolnoma zadovoljna, me Ema ne bo videla.

Brigita Šuler

Skupina je kršila pravila v točki, ki prepoveduje javno objavo in/ali predvajanje pesmi pred koncem prireditve Ema 08. Omenjena skladba je bila predvajana na javnih lokalnih televizijskih postajah, zato je bila diskvalificirana.

Poklicali smo urednika Ema Aleksandra Radiča, ki je za MMC pojasnil, da so v uredništvo dobili DVD, na katerem je bil posnetek omenjene skupine, ki je s skladbo EO EO nastopila v neki oddaji. Odkar on sodeluje pri projektu, torej od leta 2001, se še ni primerilo, da bi bila kakšna skladba diskvalificirana.

Ema se približuje ... Svoje mnenje o festivalu, izključitvi skupine Zaka' pa ne in uvrstitvi Brigite Šuler lahko izrazite na Mojem spletu.

Brigita je "in", a ne še povsem
Tako bo v skladu s pravili prva s seznama rezerv nadomestila pesem EO EO. Nastop v drugem predizboru Ema si je priborila Brigita Šuler in njena skladba Samara. Avtor skladbe je Werner Brozovič, besedila Andeja Brozovič, aranžmaja pa Robert Grubišić. Brigito smo ujeli med obiskom pri svoji agentki Andreji Brozovič. Za MMC je prikupna plavolaska dejala, da so jo že včeraj poklicali iz RTV Slovenija in ji sporočili novico, danes pa so jo še uradno potrdili. Fante iz skupine Zaka' pa ne tudi osebno pozna, zato ji je iskreno žal, saj so "fajn fantje".

"Samara je zelo posebna skladba"
Kljub temu pa je Brigita presrečna, da se ji je na Emo končno uspelo uvrstiti, saj je do zdaj na tem festivalu sodelovala le kot spremljevalna vokalistka. Z isto skladbo, Samara, se je za nastop v polfinalu Eme potegovala že lani, uspelo pa ji je šele letos. In kakšna je pesem? "Gre za zelo posebno skladbo, zato sem v dvomih, da nam bo uspelo v tako kratkem času pripraviti popoln nastop, saj želim, da pesem spremlja prava odrska zgodba."

Vse se ji je obrnilo na glavo
Brigita je še dodala, da jih je novica o uvrstitvi na Emo zelo presenetila, saj je imela za januar in februar v načrtu veliko drugih projektov, odpovedati bo morala tudi nastop drugega februarja. "Nimam še ljudi, ekipe okoli sebe, nimam ničesar, do tekmovanja pa so le še trije tedni , čeprav bi se festivala zelo rada udeležila," nas je presenetila.

Voditelja izbrana, a še neznana
Po Radičevih besedah bosta tako polfinalna izbora kot finale potekala v studiu 1 Televizije Slovenija, voditelja pa sta že izbrana, a bosta ostala skrivnost.

A. P.

Če mi nastopa ne uspe pripraviti tako, da bom z njim popolnoma zadovoljna, me Ema ne bo videla.

Brigita Šuler