Dalaj Eegol je bruce, ponavljavce, pavzerje in študente višjih letnikov razvnel s starimi uspešnicami, kot sta Sirni & mesni (burek) in Who's the Real Kekec. Foto: MMC RTV SLO
Dalaj Eegol je bruce, ponavljavce, pavzerje in študente višjih letnikov razvnel s starimi uspešnicami, kot sta Sirni & mesni (burek) in Who's the Real Kekec. Foto: MMC RTV SLO
Kako ga znajo žurati bruci?

Na velikem koncertu, ki je potekal v dveh dvoranah, na velikem in malem odru, tokrat ni bilo zasedb, ki so običajno na seznamih želja organizatorjev podobnih študentskih prireditev (npr. Kingston, Šank Rock, Vlado Kreslin in podobni). Namesto njih so igrali kakovostni, a za ″študentsko masovko″ premalo atraktivni bendi, kar se je konec koncev pokazalo tudi pri nekoliko skromnejši udeležbi.

Ste bili tudi vi na brucovanju? Vabljeni k nalaganju foto- in videoutrinkov na Moj splet.

Najbolj navdušil Dalaj Eegol
Pojdimo po vrsti. Na velikem odru sta tako poleg zasedb Hotty MkkNotty (zmagovalci Rock Izziva 2009), I vs. I (zmagovalci ŠOUROCK 2009 na Brucu) in Red Five Point Star nastopila še brežiška Leelooyamais in Dalaj Eegol z bendom (ex Ali En). Prav njemu je najbolj uspelo razvneti bruce, ponavljavce, pavzerje, študente višjih letnikov in še koga. Kljub temu da je od izida legendarnega albuma Leva scena minilo že 15 let, pa so očitno njegovi prepoznavni hiti, kot sta npr. Sirni & mesni (burek) in Who's the Real Kekec, ostali v glavah (tudi) nekoliko mlajše populacije.

Finale velika odra je predstavljal nastop mednarodno priznanega makedonskega glasbenega izvajalca in komponista Kirila Džajkovskega, ki je bolj znan kot preprosto Kiril. Ta se je predstavil s številno zasedbo s trubači in lastnim živim DJ-nastopom, njegova glasba pa je zmes etna in elektronske glasbe, ki se jima deloma pridružijo še nekatere druge zvrsti. kot je funk. Ob tem lahko zapišemo, da je šlo za dober in zanimiv nastop, ki pa – kot že rečeno – množice ni spravil v delirij, saj občinstvo od sebe ni dalo glasu, ker ni poznalo pesmi.

Mali oder za elektronske navdušence
Ustavimo se še pri malem odru, kjer so se predstavila imena elektronske glasbe: za predstavitev londonskega vzdušja je poskrbela Hannah Holland, slovenske barve je zastopal Alojz Gostenčnik, bolj znan kot Tion, iz Srbije se je z dozo diskouspešnic iz 80. in 70. let predstavil dvojec The Good Guys, pa Danza Macabra (dvojec Royter in Edin Chuturich). Za vrhunec pa je poskrbel pionir "detroitske scene" in elektronske glasbe nasploh Kevin Saunderson, s katerim smo pred dnevi na MMc-ju objavili tudi intervju.

Več utrinkov iz največjega brucevanja pa v spodnji fotogaleriji.
Jure Rejec

Kako ga znajo žurati bruci?