Samo Budna z bendom in Vlado Kreslin sta z nekaj ponarodelimi uspešnicami občinstvo spravila v delirij. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Samo Budna z bendom in Vlado Kreslin sta z nekaj ponarodelimi uspešnicami občinstvo spravila v delirij. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Kaj se je igralo in prepevalo na Bujti repi?

Bujta repa pa ne slovi le kot ena najboljših študentskih zabav v slovenski prestolnici, ampak tudi kot dogodek, kjer se na enem mestu poleg študentov zberejo tudi gospodarstveniki, politiki, estradniki in drugi pomembneži iz javnega življenja, ki prihajajo s prekmurskega konca.

Anton Štihec, ki je študente zopet spomnil, "da so v Ljubljani le na "začasnem delu" in da naj se po končanem šolanju vrnejo domov". Spomnil se je svojih študentskih časov, ko je sam vstajal precej pozno, njegov cimer pa že ob petih zjutraj: "Cimer je zdaj doktor znanosti, jaz pa sem le župan," se je še pošalil.

Budna, Kreslin in Langa
Zelo dobro je bilo poskrbljeno tudi za glasbo: nastopili so pevka Moira, DJ Berti, Anja Sraka s cimbalami, zasedba Sphericube in glasbenik, ki je znan iz zasedbe Posodi mi jürja, Samo Budna z bendom. Njim se je pri nekaterih pesmih pridružil tudi poseben glasbeni gost - pričakovano je bil to Vlado Kreslin, brez katerega si Bujte repe in vsake prave prekmurske zabave skorajda ne gre predstavljati. Zapeli in zaigrali so Lahko bi zletela, Tvoje Jutro, tvoj dan, Z Goričkega v Piran in Je v Šiški še kaj odprtega. Za njimi so oder zasedli še eni prekmurski matadorji - skupina Langa, ki so že dodobra razgreto občinstvo še naprej držali pokonci - v svojem temperamentnem slogu so se predstavili s pesmimi, kot so Đurđev dan, Za svobodo divjega srca, naslovno skladbo Ko to tamo peva in z drugimi.

Preberite in oglejte si še kako je bilo na Bujti repi lani.

Mis Slovenije, vremenarka in poceni pivo
Letos je bilo zelo dobro poskrbljeno tudi za VIP-goste, med katerimi sta bili največ pozornosti (pogledov) deležni zaradi recesije še vedno aktualna mis Slovenije Tadeja Ternar in kljub recesiji še vedno vremenarka Danica Lovenjak.

Za konec še povejmo, da je bila tokratna izvedba Bujte repe najbolj množična, saj je bilo prodanih več kart kot prejšnja leta, organizatorji pa so tudi letos poskrbeli za vedno tanek študentski žep: pivo so prodajali pol 1,5 evra, dva decilitra "špricerja" pa po 0,6 evra. Tisti, ki so se na zabavo odpravili zadosti zgodaj, so se lahko tudi dodobra najedli - bujte repe seveda.

Jure Rejec

Kaj se je igralo in prepevalo na Bujti repi?
Vlado Kreslin je dal kot vedno vse od sebe. Foto: MMC RTV SLO
Danica Lovenjak je bila tokrat presenetljivo zapeta do vratu. Foto: MMC RTV SLO
Občinstvo se je zabavalo po svoje. Foto: MMC RTV SLO
Tudi mis Slovenije Tadeja Ternar in že malce naveličani murskosoboški župan Anton Štihec sta se postavila pred naš objektiv. Foto: MMC RTV SLO
Za VIP-goste in nastopajoče je bilo dobro poskrbljeno. Foto: MMC RTV SLO
Obiskovalke se fotografskemu objektivu skorajda niso mogle upreti. Foto: MMC RTV SLO
Vasko Atanasovski, Jožef Horvat in Mišo Kontrec v akciji. Ta nam je zaupal, da gredo na Emo na zmago. Foto: MMC RTV SLO
Jože Kontrec je nekajkrat celo splezal na svoj kontrabas. Foto: MMC RTV SLO
Prireditveni prostor je bil nabit do zadnjega kotička. Foto: MMC RTV SLO