Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Prvič na slovenski televiziji bodo tudi gledalci doma dejavno vključeni v igranje kviza. "Ko bodo gledalci videli na zaslonu prvo vprašanje, ki ga bom zastavil tekmovalcu, bodo lahko hkrati z njim, torej ob istem času, odgovarjali na ista vprašanja. In to za lepe nagrade," je voditelj Mario Galunič za oddajo Dobro jutro opisal novost, ki bo v prvič na sporedu že v jutrišnjem Jokerju, ki začenja novo sezono.

Gledalec bo z domačega kavča torej lahko odgovarjal na ista vprašanja kot tekmovalec v studiu, na voljo pa bo imel enako časa. V primerjavi s tekmovalcem na televiziji pa bo v dnevni sobi pomoč neomejena. "Računamo, da bo vsa družina na kupu, da bodo vsi skupaj veliko znali in da bo spremljanje te oddaje še zanimivejše," se je posmejal slovenski voditelj, ki je eden tistih ustvarjalcev, ki je že v preteklosti velikokrat premikal meje razvedrila.

Vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1

Peta sezona kviza Joker bo od 23. januarja na sporedu vsako soboto ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija.

Preprosto sodelovanje

Joker - napovednik 23. 1. 2021

Z voditeljico oddaje Dobro Jutro Mojco Mavec sta tudi skupaj premierno preizkusila in pokazala gledalcem, kako bo Jokerjeva novost videti. "Na naši spletni strani rtvslo.si/joker naj samo pritisnejo na povezavo, kjer piše Joker doma, in bodo preseljeni na našo spletno aplikacijo. Zelo hitro se lahko prijaviš, vpišeš samo svoje ime ali psevdonim, svoj elektronski naslov in že se lahko igraš. Ni treba nalagati nobene aplikacije, nihče tudi ne hrani nobenih podatkov, vse je anonimno, tudi elektronski naslov je samo za primer, če boste dobili nagrado," je navodila nanizal Galunič.

Gledalci bodo lahko igrali na telefonu, tablici ali računalniku: "Je pa to igro mogoče igrati samo, če gledamo oddajo prek oddajnika ali operaterja, nikakor pa ne prek spleta, saj je tam časovni zamik in se ne more odgovarjati hkrati s tekmovalcem v studiu," je opozoril in pokazal tudi izsek iz jutrišnjega Jokerja.

Vprašanje za denarno stopničko 7000 evrov se je tako glasilo: "Če bi v Ljubljani zvrtali luknjo, kje bi prišli na plano? Na Novi Zelandiji, na avstralski celini, v Tasmaniji ali v Tihem oceanu?"

Joker v oddaji Dobro jutro

Pomoč sotekmovalca in jokerjev

Novost v kvizu Joker - aplikacija JOKER DOMA

Joker je televizijski kviz znanja, v katerem mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri odgovore, a samo en je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja, in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju dobi nagrado.

Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0, 200, 500, 1000, 3000, 7000 in 20.000 evrov. Tekmovalec ima za pomoč tudi sotekmovalca, z njim lahko dobi v dveh bonus krogih do štiri dodatne oz. bonus jokerje, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.