Pod Pohorjem so otroci in starši pred pandemijo covida-19 običajno pričakali prihod Dedka Mraza. Foto: BoBo
Pod Pohorjem so otroci in starši pred pandemijo covida-19 običajno pričakali prihod Dedka Mraza. Foto: BoBo

Zaradi epidemije covida-19 tudi letos tradicionalnega čakanja na prihod dobrega moža ob vznožju Pohorja ni bilo, vseeno pa so si lahko otroci na Televiziji Maribor ogledali igrani film V koči dedka Mraza, ki mu je sledila tudi lutkovna predstava Sneguljčica Lutkovnega gledališča Maribor.

Dedek Mraz se je nato z vilo Simono na svoji kočiji popeljal po ulicah pod Pohorjem in pozdravljal meščane in meščanke. Do 21. decembra bo vsak dan na poti, otroci pa mu bodo lahko pomahali z oken, balkonov, dvorišč ali med sprehodom po ulici. "Načrtujemo več kratkih postankov, da ne bi spodbujali prevelikih množic. A tisti, ki bodo Dedka Mraza želeli videti, ga bodo zagotovo lahko videli," je povedala Tadeja Dobaj z Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor in dodala, da bodo vse trase in druge podrobnosti sproti objavljali na spletni strani.

Zadnji obhod po mestnih ulicah bo 28. decembra popoldne, ko se bo dedek Mraz s spremstvom ustavil v Čarobnem vrtu v Magdalenskem parku. Tam si bodo ogledali čarobno svetleče cvetje, ki so ga izdelali otroci med poletnimi počitnicami na delavnicah LumiLab. V Vilinskem mestu sredi mesta pa se bo za letos nato poslovil.

Čarobno mesto z razstavo Slike iz volne so pri ZPM-ju Maribor zgradili tudi v Domu ustvarjalnosti mladih, kamor vabijo na decembrske popoldanske ustvarjalne delavnice. Otroke namreč želijo spodbuditi, da sami izdelajo novoletna darila, voščilnice in okraske.