Oddajo Dobra ura bodo povezovali (od leve proti desni): Andrej Hofer, Jasna Krljić Vreg, Milica Prešeren, Bernarda Žarn in Aki Hasegawa. Foto: Žiga Culiberg
Oddajo Dobra ura bodo povezovali (od leve proti desni): Andrej Hofer, Jasna Krljić Vreg, Milica Prešeren, Bernarda Žarn in Aki Hasegawa. Foto: Žiga Culiberg
Bernarda Žarn
Skozi utrip ponedeljkovega oranžno obarvanega popoldneva bo gledalce popeljala Bernarda Žarn. Foto: Stane Sršen, RTV Slo

V oddaji, ki bo na sporedu od ponedeljka do petka od 16.45 do TV Dnevnika, bodo gledalci lahko spremljali in soustvarjali popoldne v družbi priljubljenega voditelja, zanimivih gostov in pestrih vsebin.

Vsak dan bodo gledalci lahko spremljali voditelja, ki bo z gosti v studiu soustvarjal tematsko zgodbo tistega popoldneva. Znotraj Dobre ure bodo na nov način zajete nekatere že uveljavljene programske vsebine, ki so bile sicer prej del oddaj Posebna ponudba, Turbulenca, Ugriznimo znanost, Prvi in drugi, Minute za jezik, Duhovni utrip; te se bodo v popoldanskem pasu pojavljale kot rubrike.

Ustvarjalci niso pozabili niti na najmlajše gledalce; vsak dan ob 18. uri bo namreč na sporedu osemminutni dnevnik INFODROM, prva informativna oddaja za otroke. Stalnica popoldanskega pasu pa (p)ostajajo tudi Poročila ob petih.

Skozi utrip ponedeljkovega oranžno obarvanega popoldneva bo gledalce popeljala Bernarda Žarn. Raziskovanje duhovnih, knjižnih, ustvarjalnih, televizijskih, radijskih, gledaliških, glasbenih in drugih življenjskih tem bodo s svojimi življenjskimi izkušnjami obogatili bolj in manj znani gosti, ki lahko ponudijo koristen nasvet in odprejo nov pogled na svet.

Ponudba torkovega rdeče obarvanega popoldneva z Jasno Krljić Vreg bo gledalcem skušala pomagati in svetovati. Izbira tem bo v veliki meri prepuščena gledalcem, ki bodo prek različnih komunikacijskih kanalov posredovali svoja vprašanja, sugestije, osebne zgodbe in izkušnje. Ustvarjalci se bodo nanje odzvali bodisi v živo z gosti v studiu oziroma z raziskovanjem ter iskanjem rešitev in odgovorov. V oddaji bodo obravnavali potrošniške, socialne, pravne in bivanjske teme.

V sredo se bo v modrem popoldnevu Milica Prešeren posvečala kakovosti življenja, osebnim zgodbam, strokovnim nasvetom, medosebnim odnosom in življenjskim izzivom, s poudarkom na področjih zdravja in dobrega počutja, odnosa ljudi do živali in narave ter izobraževanja in učenja različnih veščin. Med gosti bodo tako strokovnjaki s teh področij kot običajni ljudje, ki jih omenjena področja še posebej zanimajo.

Vsak četrtek bodo gledalci z Andrejem Hoferjem spoznavali področje znanosti. Na zeleno obarvani sceni se bodo v družbi uglednih znanstvenikov na razumljiv, poljuden in duhovit način pogovarjali o zapletenih pojavih in najnovejših raziskavah, segli pa bodo tudi na področje jezika, umetnosti in kulture. Ob tem bodo spoznavali zanimive osebnosti sogovornikov ter predstavili portrete številnih slovenskih posameznikov, ki so v preteklih desetletjih doma in v tujini prispevali v svetovno zakladnico znanja.

Vijoličast petek z Akijem Hasegawo bo namenjen predvsem mlajši generaciji, pa tudi starejšim, ki želijo razumeti svet mladih in biti v koraku s časom. Iskrivi pogovori bodo tekli o šoli, športu, glasbi, potovanjih, internetu, spolnosti in še čem, v dveh zabavnih rubrikah pa bodo spodbujali k ustvarjalnosti ter spoznavali zakulisja in medgeneracijske razsežnosti.