Stritarjeva ulica je polna. Foto: BoBo
Stritarjeva ulica je polna. Foto: BoBo

Mednarodno združenje žensk Ljubljana – Sila je tudi letos priredilo vsakoletni dobrodelni bazar. Ta je sicer minula leta potekal na začetku decembra, predlani ga ni bilo, lansko leto pa so ga prestavili na oktober, predvsem zato, da bi lahko potekal na ulici in bi tako privabil še več ljudi.

Tradicionalni dobrodelni bazar združenja Sila
Na odru bodo svoje izročilo predstavile različne države. Foto: BoBo
Na odru bodo svoje izročilo predstavile različne države. Foto: BoBo

Tradicionalni dogodek, ki ga je pomagalo organizirati 35 veleposlaništev, so v središču Ljubljane odprli ljubljanski župan Zoran Janković, japonski veleposlanik Hiromichi Matsushima in predsednica društva Sila Lali S. Ilic.

Na Stritarjevi ulici se je program začel dopoldne z nastopom japonskih umetnikov, ki so tako skupaj z otroki iz sodelujočih držav začeli peturni kulturni program in pestro bazarsko dogajanje. 35 držav je na stojnicah zastopalo svojo tradicijo in kulinariko, kulturno izročilo so na odru predstavili tudi Japonska, Peru in Brazilija.

Poleg kulturnega je bil na prireditvi tudi športni oder, na katerem so se obiskovalci lahko preizkusili v specifičnih kulturno zaznamovanih športnih veščinah iz sodelujočih držav.

S prodajo hrane in srečelovom so zbirali denar za pomoči potrebne otroke, po mnenju društva pa je "dobrodelnost v tem izzivalnem času vsem potrebna". Zbrana sredstva bodo namenili za Mladinsko zdravilišče Debeli Rtič, CUDV Matevža Langusa v Radovljici, Hospic in Institut za avtizem.