Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary District 1912 so na že 31. Miklavževem koncertu zbirali sredstva za slovenske osnovnošolce, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki.

Na koncertu so z različnimi zvrstmi glasbe nastopili Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka & band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Jure Počkaj, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos ter zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti so bili Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič.

Voditelja oddaje sta bila Ula Furlan in Nik Škrlec.

Urednik oddaje Daniel Celarec je ob tem povedal: "Veseli me, da bomo s pomočjo vrhunskih slovenskih glasbenikov znova združili moči, s skupnim ciljem – zbrati čim več sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin. Gledalcem obljubljamo lep in zanimiv glasbeni večer, ki ga bo zaznamovala poslušljiva glasba v izvedbi več kot 200 glasbenikov."

Dobrodelni telefonski številki

SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 lahko pošljete na 1919 pošljete do konca decembra.

31. Dobrodelni Miklavžev koncert